Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca Romania are nevoie de alegeri anticipate, care sa duca la formarea unui guvern cu sustinere parlamentara consistenta.

“Pentru Romania este de dorit sa avem cat mai repede alegeri parlamentare. Se va putea ajunge la anticipate doar daca va exista consens politic. (...) Constitutia nu permite dizolvarea Parlamentului foarte usor, dar pot fi organizate alegeri anticipate daca va exista consens in clasa politica. (...) UDMR cu 7% in Parlament nu poate declansa alegeri anticipate, dar va sustine o decizie care sa duca la organizarea lor. Acestea ar putea fi organizate in septembrie. Diferenta intre septembrie si decembrie nu pare a fi mare, insa, alegerile sunt foarte importante in perspectiva mentinerii echilibrului financiar si bugetar al tarii. Fiecare zi este foarte importanta”, a subliniat Kelemen Hunor.

De asemenea, liderul Uniunii a mai declarat ca, dupa votarea motiunii de cenzura care a dus la caderea Guvernului din care si UDMR facea parte, partidul isi va urmari propria agenda, fara a realiza niciun fel de aliante politice.

“Este o perioada in care va fi important sa explicam ce am facut si sa ne asumam eventualele greseli comise in perioada guvernarii”, a explicat Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.