PDL poate fi redus, din toamna, la dimensiunile PD dinaintea Aliantei D.A., actuala structura de rezistenta a partidului nefiind capabila sa suporte nici macar stresul negocierilor alegerilor locale, potrivit unei analize GeoPOL.

Pentru militantii PDL se intrevad doua variante: o noua miscare politica modelata de Mihai Razvan Ungureanu sau reconstruirea unui PDL in jurul vechilor baroni locali, se arata in studiu.

"Speranta PDL de a se redresa public cu ocazia alegerilor locale (estimand insa in mod gresit forta de convingere a baronilor PDL pentru votul politic), pare naruita azi, aspect vadit nu doar de cota electorala din sondaje, mult sub standardele partidului, dar mai ales de infatisarea PDL in fata electoratului ca un partid cu moral scazut, lipsit de lideri impunatori care sa propuna solutii la criza", se arata in studiul GeoPOL, citat de realitatea.net.

Reprezentantii dreptei proguvernamentale par acum pregatiti sa se regrupeze in jurul unui nou partid, sub bagheta lui Mihai Razvan Ungureanu, parasind proiectul PDL, care poate fi redus in toamna la dimensiunile PD-ului de dinaintea Aliantei DA. Cu o diferenta notabila insa, data de absenta suportului unui lider cu valoarea electorala pe care o avea, in 2004, Traian Basescu. “Iar aceasta perspectiva poate fi credibila doar analizand cauzele specifice pentru care PDL a ratat selectia candidatilor pentru alegerile locale din luna iunie, care urmau sa demonstreze cat de viabil mai este proiectul PDL”, se mai precizeaza in studiu, potrivit Q Magazine.

Citeste si PDL vrea sa obtina 25% la nivel national dupa alegerile locale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.