Declaratiile liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban (foto), au starnit din nou dispute in Alianta. De data aceasta, reprezentantii Partidului Democrat in CNC-ul Aliantei nu s-au multumit doar cu reprosuri si au cerut conducerii PNL sa-l reduca la tacere pe Orban. "Declaratiile lui Orban otravesc relatiile din Alianta si aduc costuri politice. Este vorba despre o problema interna a PNL, desi declaratiile sunt facute in nume personal", a spus liderul PD, Emil Boc, explicand motivul acesti solicitari. In final, el a spus ca asteapta un raspuns din partea PNL.

Pe de alta parte, surse din Alianta au afirmat ca reprosurile celor din PD nu au ramas fara ecou. Cel care a sarit in apararea lui Orban, absent ieri, a fost secretarul partidului, Dan Motreanu.

La "recomandarile" ministrului Integrarii, Anca Boagiu potrivit carora astfel de iesiri nu ar trebui sa mai aiba loc, el a replicat ca au fost intelese gresit ultimele afirmatii ale lui Ludovic Orban. Deputatul PNL ar fi spus ca, pana la urma, liderul PNL Bucuresti are in spate o rezolutie a partidului din care face parte si, prin urmare, nu face altceva decat sa ceara presedintelui Traian Basescu sa dea curs acestei solicitari.

Citeste si:

Ba mai mult, potrivit acelorasi surse informale, Moteanu le-ar fi reprosat la randul sau democratilor comportamentul lui Traian Basescu in sensul in care le-ar fi spus ca si atacurile sefului statului la adresa PNL sau a premierului Calin Popescu Tariceanu sunt la fel de nocive. Recent, Ludovic Orban a readus in discutie schimbarea presedintilor serviciilor secrete, solicitand presedintelui sa dea curs documentului votat de PNL. In plus, el a mai spus ca liberalii ar trebui sa aiba un candidat propriu la presedintie.

Reprezentantii PNL si cei ai PD in CNC-ul Aliantei au preferat insa moduri diferite de abordare ale subiectului "Orban". Daca Emil Boc a recunoscut public solicitarea, purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a declarat presei dupa sedinta ca acest subiect nu a fost abordat. "Nu cred ca e necesar sa discutam in Alianta astfel de declaratii, intrucat sunt facute in nume personal", a spus Nicolaescu.