Declaratiile liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban (foto), au starnit din nou dispute in Alianta. De data aceasta, reprezentantii Partidului Democrat in CNC-ul Aliantei nu s-au multumit doar cu reprosuri si au cerut conducerii PNL sa-l reduca la tacere pe Orban. "Declaratiile lui Orban otravesc relatiile din Alianta si aduc costuri politice. Este vorba despre o problema interna a PNL, desi declaratiile sunt facute in nume personal", a spus liderul PD, Emil Boc, explicand motivul acesti solicitari. In final, el a spus ca asteapta un raspuns din partea PNL.

Pe de alta parte, surse din Alianta au afirmat ca reprosurile celor din PD nu au ramas fara ecou. Cel care a sarit in apararea lui Orban, absent ieri, a fost secretarul partidului, Dan Motreanu.

La "recomandarile" ministrului Integrarii, Anca Boagiu potrivit carora astfel de iesiri nu ar trebui sa mai aiba loc, el a replicat ca au fost intelese gresit ultimele afirmatii ale lui Ludovic Orban. Deputatul PNL ar fi spus ca, pana la urma, liderul PNL Bucuresti are in spate o rezolutie a partidului din care face parte si, prin urmare, nu face altceva decat sa ceara presedintelui Traian Basescu sa dea curs acestei solicitari.

Ba mai mult, potrivit acelorasi surse informale, Moteanu le-ar fi reprosat la randul sau democratilor comportamentul lui Traian Basescu in sensul in care le-ar fi spus ca si atacurile sefului statului la adresa PNL sau a premierului Calin Popescu Tariceanu sunt la fel de nocive. Recent, Ludovic Orban a readus in discutie schimbarea presedintilor serviciilor secrete, solicitand presedintelui sa dea curs documentului votat de PNL. In plus, el a mai spus ca liberalii ar trebui sa aiba un candidat propriu la presedintie.

Reprezentantii PNL si cei ai PD in CNC-ul Aliantei au preferat insa moduri diferite de abordare ale subiectului "Orban". Daca Emil Boc a recunoscut public solicitarea, purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a declarat presei dupa sedinta ca acest subiect nu a fost abordat. "Nu cred ca e necesar sa discutam in Alianta astfel de declaratii, intrucat sunt facute in nume personal", a spus Nicolaescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.