Senatul a adoptat tacit o lege care prevede amenzi de 1.000 de lei pentu cetatenii care nu se prezinta la vot.

Amenda aberanta reprezinta doar prima faza a "pedepsirii" celor care nu au spirit civic. Daca persoana care a fost deja amendata nu se prezinta nici a doua oara la vot, va fi sanctionata cu taierea indemnizatiilor si ajutoarelor acordate de stat. In final, la a treia abatere, persoana respectiva va fi stearsa din listele electorale.

Acest proiect de lege a fost initiat de deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru si de deputatul independent Mircia Giurgiu, dar nici macar initiatorii nu au incredere in proiectul lor, desi sunt increzatori ca ar ajuta democratia in Romania.

"Sa nu exageram. I-ati vazut vreodata pe parlamentari sa faca ceva? Din punctul meu de vedere, singura sansa de a schimba 20 de ani de alegeri cu mijloace mai putin ortodoxe este sa mergem la vot" a declarat Ciuhodaru, citat de stirileprotv.ro.

Sute de legi au trecut de Senat, in ultimele luni, prin adoptare tacita, procedeu instituit pentru a garanta fluenta legislativa in cazuri exceptionale de blocaj, dar care pare ca a devenit, pentru senatori, una din procedurile obisnuite. Cat priveste amenzile pentru "absentele" romanilor din cabinele de votare, aceasta urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor.

Citeste si PNL Suceava: Voteaza si poti castiga un aspirator sau o Dacia Logan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.