Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat intr-un interviu ca va accepta functia de premier propusa de presedintele Traian Basescu, dar numai dupa alegerile din noiembrie, respectiv in cadrul constitutional, atunci 'cand decizia sefului statului nu mai conteaza'.

'Categoric da. Si voi spune "da" in masura in care USL va avea sprijinul oferit de votul cetatenilor. Dincolo de a mai dezbate daca a fost gluma sau n-am inteles eu de la presedinte, USL nu are acum o majoritate in Parlament si nici nu doreste sa-si creeze o majoritate cu UDMR sau cu UNPR, PDL fiind oricum exclus", a aratat Victor Ponta, citat de antena3.

"In masura in care, dupa alegeri, si eu cred ca vom avea majoritate absoluta in Parlament, decizia presedintelui Traian Basescu nu mai conteaza - prevederea constitutionala e foarte clara, votul popular e foarte clar, atunci bineinteles ca voi accepta si voi forma un guvern care imi doresc sa fie numai al USL. UDMR trebuie sa fie in opozitie', a afirmat liderul PSD.

Citeste si: Ponta: Nu voi fi premierul lui Basescu

O coabitare intre Basescu si un guvern Ponta “e greu de realizat”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.