Curtea de Apel Bucuresti a decis amanarea recursului formulat de FACIAS, instanta solicitand reprezentantului fundatiei sa faca dovada ca a fost imputernicit sa reprezinte organizatia in acest proces.

Tot marti trebuie judecat si recursul formulat de presedintele Traian Basescu impotriva sanctiunii primite, in octombrie 2011, din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

FACIAS a sesizat caracterul discriminatoriu al declaratiilor facute de presedinte in cadrul unei emisiuni televizate: “80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?". CNCD a calificat aceasta declaratie ca fiind un fapt de discriminare, sanctiunea decisa fiind avertisment, scrie realitatea.net.

“In conditiile in care Constitutia Romaniei prevede in art. 16 (1) ca «cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari» consideram abuziva si flagrant discriminatorie afirmatia presedintelui Romaniei care anuleaza astfel principiile egalitatii de sanse si egalitatii in fata legii a tuturor cetatenilor, indiferent de dizabilitatile acestora", se arata in comunicatul FACIAS remis la scurt timp dupa declaratia facute de Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.