Presedintele PNL, Crin Antonescu, si secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si-au adresat, luni, in plenul comun al celor doua Camere, reunit in sedinta comuna, o serie de replici dure si atacuri la persoana, care au fost intrerupte de interventia presedintelui Senatului, Vasile Blaga.

Cel care a inceput atacul la Crin Antonescu a fost Ioan Oltean, care i-a transmis liderului PNL ca ar trebui sa-i fie frica de urne, intrucat a fost ales "de calculator".

Replica lui Antonescu a venit imediat, el reprosandu-i lui Oltean ca se expune ridicolului, ca "s-a trezit" parlamentar pentru ca a fost pus pe liste de Ion Iliescu in 1990 si de Petre Roman in 1992, ca ulterior, dus "in carca" de Traian Basescu, "s-a trezit" mare om politic si secretar general, ajungand "sa se milogeasca pentru a obtine energie ieftina de la baietii destepti" si sa ia "mi-nchipui oare cata spaga" pentru a pune pe Ioan Nelu Botis ministru, informeaza MEDIAFAX.

"In momentul in care un domn pe umerii caruia asa de tare apasa greutatea si povara principalului partid de guvernamant isi construieste toata pledoaria in legatura cu modesta mea persoana, un amarat care nici macar n-a putut castiga colegiul decat cu calculatorul, vin inca o data si va spun, dumneavoastra domnule Vasile Blaga care, anecdotic, paradoxal, ati dat dovada singurul de luciditate azi dintre colegii de partid, ca noi n-am venit aici si nu am facut o sesiune extraordinara ca sa-mi spuna domnul Oltean mie pe ce loc am iesit, cu urna, cu calculatorul, ca sa-mi spuna mie cand am sa ajung sau mai degraba cand n-am sa ajung presedinte al Romaniei", a spus Antonescu.

Liderul liberal a aratat ca diferenta dintre el si Oltean este una majora.

"Diferenta esentiala dintre noi doi este alta: ca pe mine nimeni nu m-a vazut vreodata milogindu-ma intr-un cabinet ministerial sa obtin energie ieftina de la baietii destepti pentru firmele mele. Diferenta esentiala e ca eu nu am luat niciodata mi-nchipui oare cata spaga pentru a pune pe unul ca Ioan Nelu Botis ministru in Romania. Diferenta esentiala intre noi e ca nimeni nu povesteste sub interogatoriu la DNA cum a dat spaga pentru partidul lui Antonescu. Daca vreti sa intelegeti ceva din diferentele astea, ne-om intalni si la urne. Daca nu, sa fiti sanatos si poate mai tineti un discurs", a conchis Antonescu.

Oltean a tinut sa dea, la randul sau, drept la replica, el sustinand ca nu are niciun fel de retinere pentru a se reintoarce la urne.

"Diferenta dintre mine si domnul Antonescu de-a lungul timpului, din '90 si pana azi, e ca de fiecare data eu am iesit la urna iar domnia sa a iesit la calculator. Am ajuns deputat in 2008 cu 51%, domnule Crin Antonescu. Din aceste considerente, n-am niciun fel de retinere in a pleca si maine la urne, pentru ca nu sunt lucruri de care sa-mi fie jena, indiferent de ce spuneti dumneavoastra", a spus Oltean.

Citeste si:
Dosarul de coruptie al lui Ioan Oltean, retrimis la DNA
Dosarul de coruptie al lui...

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a fost cel care a pus punct acestei dispute, el facand apel ca aceste atacuri la persoana sa nu continue, in conditiile in care Crin Antonescu s-a ridicat din banca sa si i-a adus cateva reprosuri lui Oltean in fata salii de plen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.