Primarul general Sorin Oprescu, aflat intr-o vizita in Statele Unite ale Americii, a remarcat ca, desi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemanatoare cu ale Bucurestiului, luand in considerare solutiile gasite de primarul Michael Bloomberg pentru rezolvarea lor.

Sorin Oprescu se afla intr-o vizita de lucru in SUA, unde participa la summit-ul "Business Innovation and Entrepreneurship: City Strategies", la invitatia primarului orasului New York, Michael Bloomberg, se arata intr-un comunicat de vineri al Primariei Capitalei, potrivit MEDIAFAX.

Primarul Capitalei si Michael Bloomberg au discutat joi despre functionarea administrativa a oraselor pe care le conduc.

  • Oprescu se inspira din politica lui Bloomerg

Edilul New York-ului sustine ca guvernele, prin incoerenta politicilor adoptate, sunt singurele vinovate de crearea unui climat de incertitudine, care se rasfrange direct asupra cetatenilor. Michael Bloomerg crede ca autoritatile locale ar trebui sa se bucure de mai multa libertate pentru a putea lucra in beneficiul oamenilor care i-au ales, a precizat municipalitatea in comunicatul citat.

La randul sau, primarul Sorin Oprescu a spus ca, desi la un alt nivel, problemele New York-ului sunt asemanatoare cu ale bucurestenilor, asa ca a luat aminte la solutiile gasite de Michael Bloomberg pentru rezolvarea lor, felicitandu-l pentru ca a reusit sa "recupereze" aproape toate locurile de munca pierdute odata cu intrarea in criza economica, potrivit municipalitatii.

Sorin Oprescu a subliniat ca vrea sa initieze si sa realizeze proiecte de dezvoltare a afacerilor in Bucuresti. El a promis ca se va implica in modificarea cadrului legislativ la nivel local, in sensul reducerii birocratiei si sprijinirii antreprenoriatului.

Primarul general al Capitalei s-a intalnit joi si cu managerul Global Public Sector IBM, Anne K. Altman, care i-a multumit lui Sorin Oprescu pentru demersurile facute si sprijinul acordat pana acum celor doua misiuni de evaluare venite la Bucuresti, potrivit municipalitatii.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

IBM intentioneaza sa deschida in Europa un nou centru de outsourching, care va furniza servicii de operare si mentenanta a sistemelor IT. Este vorba despre o investitie de peste 400 de milioane de dolari, care ar urma sa creeze intre 1.500 si 3.000 de locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.