Raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind SRR a fost solicitat ca proba de DNA

Seful DNA, Daniel Morar, a solicitat raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea Societatii Romane de Radio, a anuntat ieri presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan. In acelasi timp, Raluca Turcan si-a exprimat dezamagirea fata de pasivitatea Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, care nu au luat, de doua luni, nici o decizie in privinta rapoartelor Comisiilor parlamentare de ancheta a activitatii SRR si TVR. "Daca ar fi trimis rapoartele spre dezbatere in plen, atunci, cu siguranta, organele abilitate ale statului puteau demara mai repede cercetarile", a spus deputatul liberal. Ea a mentionat ca liderii Coalitiei au manifestat o stare de "slabiciune" si nu au facut demersurile necesare pentru a le solicita reprezentantilor Puterii in Birourile Permanente sa transeze decisiv problema.

Modificarea legii privind SRR si TVR se amina

Totodata, Raluca Turcan si democratul Valentin Iliescu si-au retras proiectul de lege privind organizarea si functionarea SRR si TVR. Acestia au explicat ca "majoritatea deputatilor din Comisia de cultura nu agreeaza depolitizarea Consiliilor de Administratie (CA) ale celor doua institutii". Valentin Iliescu a relatat ca marti, in cadrul unei dezbateri pe tema legii, s-a constatat ca nici UDMR nu agreeaza prezenta reprezentantilor societatii civile in cele doua CA. Cei doi au anuntat ca vor face un nou proiect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.