Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a afirmat ca Romania nu are cum sa traverseze o criza alimentara.

Ministrul a invocat potentialul agricol al Romaniei pentru a-si argumenta declaratia, referindu-se la climat, la suprafata agricola, la statistici si la estimarile pentru productia din 2011. [Criza alimentara va cuprinde intreaga omenire]

El a afirmat ca obiectivul Ministerului Agriculturii este sa transforme Romania intr-o tara exportatoare de produse agricole, inclusiv bio, in conditiile in care blocarea pietei agricole de catre mari producatori precum Rusia ofera o buna oportunitate in acest sens.

De asemenea, Tabara a mentionat ca ministerul lucreaza la o strategie pentru crearea unei retele de depozite in sistem privat atat pentru cereale, cat si pentru legume si fructe, transmite MEDIAFAX.


Valeriu Tabara a facut aceste declaratii in cursul dezbaterii in Senat a motiunii simple "Agricultura, falimentara, dar politizata", initiata de 58 de senatori PSD si PNL.

Motiunea a fost respinsa, intrunind 65 de voturi "impotriva", 59 de voturi "pentru" si o abtinere. Potrivit Regulamentului Senatului, pentru adoptare ar fi fost necesar votul favorabil al majorita?ii senatorilor, adica 69 de voturi "pentru".

In timpul dezbaterilor asupra motiunii, senatorul PSD Petre Daea a sustinut ca ministrul Valeriu Tabara ignora pericolul unei crize alimentare, invocand potentialul agricol al tarii si uitand ca realitatea este alta.

Criza alimentara: 12 semne ca se apropie!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.