"Eu nu ma tin de scaunul de presedinte al Camerei pentru ca grupurile politice parlamentare ale PSD raman cele mai importante, dupa cum arata rezultatele alegerilor din 2004", a declarat Adrian Nastase.

El a apreciat ca prioritare ar trebui sa fie refacerea tarii dupa inundatii, prevenirea efectelor gripei aviare sau trecerea bugetului de stat.

In context, referindu-se la clauza introdusa in regulamentele Camerelor care permite punerea in executare a modificarilor adoptate dupa 25 de zile, Adrian Nastase a aratat ca "este bine ca am ajuns la un punct intermediar". "Ceea ce discutam acum este daca prevederea din Constitutie care stabileste ca mandatul presedintilor Camerelor este de patru ani, asociata cu o prevedere generala de posibilitate a revocarii membrilor Birourilor permanente, deci inclusiv a presedintilor, poate sa fie modificata printr-o prevedere a regulamentelor Camerelor", a spus Nastase.

El a precizat ca pozitia PSD a fost constanta in sustinerea faptului ca aceasta modificare inseamna a intra "intr-o zona a abuzurilor si a neconstitutionalitatii".

"Chiar daca se forteaza modificarea Regulamentului, putem introduce o clauza in document care sa permita cenzura Curtii Constitutionale, aceasta fiind singurul interpret al Constitutiei. Se incearca o modificare constitutionala printr-o reglementare de ordin inferior, printr-o noua majoritate", a apreciat Adrian Nastase.

Presedintele Camerei a spus ca in nici o alta tara, nimeni "nu a furat un partid" dintr-o zona pentru a-l duce in alta, datorita unui santaj, schimband in felul acesta majoritatea.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.