Presedintele Traian Basescu agreeaza formula Cabinetului insa declara ca, in numele celor 22 de milioane de romani pe care ii reprezinta, va fi "cel mai exigent cenzor al acestei echipe" guvernamentale. Seful statului a dorit sa-l felicite ieri pe premierul desemnat Calin Popescu Tariceanu, care a reusit sa propuna o echipa ce contine cele patru componente ale majoritatii parlamentare, dar a tinut sa avertizeze ca va urmari indeaproape actul de guvernare. Comentand componenta Cabinetului Tariceanu, Basescu s-a declarat multumit de faptul ca au fost desemnati ca ministri "oameni de afaceri de succes si functionari publici care au inregistrat performanta". "Remarc faptul ca sunt un numar de ministri propusi ce au avut performanta in activitatea privata. Au reusit pentru ei si acum au obligatia sa reuseasca pentru tara", a declarat Basescu, referindu-se la ministri precum Adriean Videanu sau George Copos. In acelasi timp, numirea in functii guvernamentale a unor fosti functionari publici reprezinta pentru seful statului o masura de natura sa aduca rigoare.

"Remarc tineretea acestei echipe ce a fost educata si a intrat in viata dupa '89. Am speranta ca vor fi lasate in urma naravurile fostei puteri. Speranta ca va fi prima echipa care indreapta Romania catre valorile democratiei", a comentat Traian Basescu. Neuitand promisiunile facute in campania electorala, Basescu a reamintit ca viitorul executiv trebuie sa-si dozeze efortul principal in primele luni de mandat pe realizarea angajamentelor asumate de Alianta D.A.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.