Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, intrebat despre declaratiile presedintelui Traian Basescu, potrivit carora PSD va mai sta multi ani in opozitie, iar in functia de premier nu poate fi acceptat "un om imatur", ca nu il intereseaza ce spune acesta.

"Nu ma intereseaza ce spune domnul Basescu", a spus Ponta, chestionat in legatura cu afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu intr-un interviu publicat luni de "Romania Libera".

Presedintele Traian Basescu afirma, in interviu, ca PSD si PNL "ar trebui sa zica bogdaproste daca nu pierd drastic alegerile", apreciind ca aceste doua partide sunt prost conduse si ca vor puterea, dar nu au solutii si program, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca PSD si PNL au sanse sa revina la putere dupa 2012, seful statului a spus ca aceste partide ar trebui "sa zica bogdaproste daca nu pierd drastic alegerile".

"Sunt prost condusi, vor puterea, dar nu au solutii si program, in afara de «Jos Basescu». Ei vor puterea, nu vor sa rezolve probleme", a spus presedintele.

Intrebat daca l-ar accepta pe liderul PSD, Victor Ponta, in functia de premier, in cazul in care Guvernul Boc ar cadea in urma unei motiuni de cenzura, seful statului a spus ca nu poate fi acceptat "un om imatur" in functia de prim-ministru.

"Cum ai putea sa pui prim-ministru pe unul care se duce la Pitesti cu Hrebenciuc, Nastase, Vanghelie sa sustina neaplicarea legii in cazul unui membru PSD, presedinte al Consiliului Judetean? Nu poti propune in functia de premier pe cineva care ameninta justitia, cum a facut Ponta, care a impartit justitia in doua: o parte care slugareste PSD si alta independenta, care va fi rasa de pe fata pamantului", a spus Basescu.

Intrebat daca ar cauta pe altcineva din PSD, seful statului a apreciat ca "PSD va mai sta multi ani in opozitie", respectiv "si ciclul electoral urmator 2012-2016". Presedintele considera, de asemenea, ca si PNL ca ramane in opozitie.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.