Presedintii PSD, PNL si PC au semnat Protocolul de constituire a Uniunii Social-Liberale.

Presedintii PSD, PNL si PC au semnat, la Parlament, Protocolul de constituire a Uniunii Social-Liberale. Presedintele PC, Daniel Constantin, si presedintele PNL, Crin Antonescu, au semnat mai intai acordul prin care ACD aproba constituirea USL, scrie MEDIAFAX.

Presedintele PNL si presedintele PSD, Victor Ponta, au semnat, apoi, protocolul de constituire, intre ACD si PSD, a Uniunii Social-Liberale.


Anterior, conducerile PNL, PSD si PC au validat prin vot constituirea USL. Consiliul National al PC a aprobat alianta cu 388 de voturi "pentru", 13 "impotriva" si 14 "abtineri".

Protocolul este valabil pana in 2020.

  • In aceasta dimineata, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Alianta PSD-PNL-PC are cea mai mare sustinere din partea electoratului din Bucuresti, mentionand ca, potrivit sondajelor realizate de liberali, 62-68% dintre romani ar vota cu USL.

"Conform acestor sondaje, astazi, sau mai degraba ieri, in zilele din urma cand aceste sondaje au fost facute, sunt gata sa voteze pentru aceasta uniune, aceasta coalitie PSD-PNL-PC o cifra intre 62 si 68% din electoratul Romaniei", a conchis Antonescu.

"Paradoxul si chiar surpriza este pentru mine si pentru Vlad Moisescu, un om care se temea cot la cot cu mine de asta, ca electoratul bucurestean, un electorat foarte important, va fi foarte rezervat. Ei bine, surpriza este ca din toate zonele tarii, gradul de sustinere pentru aceasta alianta cel mai mare este in Bucuresti si asta, cred, ca trebuie sa ne spuna ceva", a sustinut Crin Antonescu, conform MEDIAFAX.

  • Ion Iliescu, despre USL:
Ion Iliescu a afirmat ca noua alianta reprezinta o pavaza pentru apararea "libertatilor" castigate in decembrie 1989.

"Este vorba de o decizie eminamente politica, promovarea acestei aliante trece dincolo de interesele electorale, si ele legitime ale partidelor noastre. (...) Vad de asemenea in aceasta structura politica o pavaza a libertatii si libertatilor castigate in decembrie 1989 si un instrument de consolidare a democratiei si statului de drept, care s-a edificat ca urmare a Revolutiei din decembrie", a spus Iliescu, citat de Realitatea.

Citeste si:
Cum să-ți amenajezi spațiul de gaming
Cum să-ți amenajezi spațiul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.