Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu Romaniei in procesul de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen si este nevoie de un aviz favorabil in alte dosare, la inceputul sesiunii parlamentare, a declarat, miercuri, la Guvern, presedintele Traian Basescu.

"Cred ca majoritatii guvernamentale ii revine responsabilitatea sa rezolve problemele legate de accesul la justitie al celor pusi sub semnul intrebarii. Mai sunt inca dosare in Parlament. Cazul Ridzi sa stiti ca nu este de natura sa ajute, dimpotriva. A facut un mare deserviciu, si doamnei Ridzi, si Romaniei. Si mai sunt dosare care sper ca, la inceputul sesiunii parlamentare, vor primi aviz favorabil, pentru ca nu este vorba de nimic altceva decat de prezentarea respectivilor parlamentari in fata procurorului sau judecatorului, nicidecum de judecare a lor de catre Parlament", a spus Basescu.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in urma cu doua saptamani, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.

Anterior, premierul Emil Boc declara agentiei MEDIAFAX ca le-a comunicat deputatilor PDL ca in cazul Monicai Iacob Ridzi si in general justitia nu trebuie obstructionata, iar partidul va avea aceasta pozitie la votul in plen.

Surse din partid declarau ca unii deputati PDL erau impotriva aprobarii de catre Camera Deputatilor a solicitarii Parchetului privind extinderea cercetarii in cazul Ridzi, fiind nemultumiti de argumentele invocate de Parchet.

Dupa votul din parlament, Boc a sustinut, intr-o declaratie publica, faptul ca pentru rezultat sunt la fel de vinovate PSD, PNL si PDL, deoarece a fost un vot secret, si a aratat ca PDL are o problema in masura in care si celelalte doua partide o au.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.