Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, declara, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca nu crede ca presedintele Traian Basescu va nominaliza un premier propus de PSD si PNL in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura, fata de sansele careia el se arata rezervat.

Tot pe scenariul adoptarii motiunii de cenzura, Sarbu apreciaza ca Basescu s-ar putea folosi de situatie pentru a "scapa" de premierul Emil Boc. Senatorul PSD avanseaza ca posibile solutii pentru propunerea de nou premier persoane fie din institutii financiare internationale, fie dintr-o "banca renumita", fie cu succes in afaceri, transmite MEDIAFAX.

El spune ca singura sansa ca PSD si PNL sa formeze guvernul dupa eventuala adoptare a motiunii de cenzura este ca parlamentarii PDL care o vor vota sa se declare transparent impotriva actualei majoritati guvernamentale, situatie in care opozitia ar putea trece, daca va fi cazul, si la suspendarea presedintelui.

Sarbu mai afirma ca, deocamdata, partidele din opozitie nu au deschis discutia despre posibilii ministri si premierul unui eventual guvern de criza.

Despre afirmatiile presedintelui Basescu si ale unor lideri UNPR, ca Victor Ponta ar fi negociat trecerea la independenti in ajunul Congresului PSD din februarie, Ilie Sarbu declara ca sunt parte a unui "scenariu" pentru a decredibiliza liderii PSD.

El mentioneaza ca nici el, nici Ponta nu au mai discutat cu presedintele de cand s-a rupt guvernul PDL-PSD, in septembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.