Deputatii opozitiei nu participa nici marti la sedinta de plen a Camerei Deputatilor, intrucat aceasta este condusa de catre Roberta Anastase, iar la prezidiu se afla si Sever Voinescu.

Deputatii PNL si PSD au parasit, si marti, sala de sedinta a Camerei Deputatilor, dupa ce s-au aratat nemultumiti ca lucrarile sunt conduse de catre Roberta Anastase.

Inainte de a parasi sala, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, a reamintit decizia deputatilor liberali de a nu participa la sedintele de plen conduse de catre Roberta Anasatse si cu Sever Voinescu la prezidiu. Nicolaescu a mai spus ca puterea se inseala considerand ca lucrarile Parlamentului se pot tine si in absenta opozitiei.

Eugen Nicolaescu a precizat, pentru MEDIAFAX, ca deputatii liberali se vor afla la grup pe durata sedintei de plen a Camerei. El a mai spus ca nu a vazut niciun deputat PSD in sala de plen.

Si liderul grupului PSD, Mircea Dusa, a anuntat, in plen, ca deputatii social-democrati isi mentin decizia de a parasi lucrarile Camerei atat timp cat acestea sunt conduse de Roberta Anastase. El a precizat ca deputatii PSD vor sta la sala de grup, iar cei care doresc sa ii consulte in vreo problema ii gasesc acolo.

Dusa le-a spus democrat-liberalilor ca folosesc abuziv majoritatea si conduc in mod abuziv lucrarile Camerei. El a atentionat ca nicio comisie din Camera nu poate functiona fara reprezentantii celor doua partide, intrucat nu este asigurat cvorumul.

Mircea Dusa a sustinut ca Roberta Anastase ar trebui sa deblocheze activitatea, nu sa vorbeasca despre taieri de indemnizatii.

"Noi nu suntem salariati la institutia dumneavoastra, suntem prezenti la lucrarile Parlamentului, dar avem si dreptul de a protesta, iar o forma de protest poate fi si parasirea lucrarilor Camerei", a adaugat liderul deputatilor PSD.

Deputatii opozitiei au parasit si luni sala de plen, protestand fata de faptul ca sedinta era condusa de Roberta Anastase.

Activitatea Camerei Deputatilor este blocata de la scandalul legat de modul de adoptare a Legii pensiilor. Luni, sedinta Biroului Permanent nu s-a putut tine pentru a sasea oara consecutiv din cauza absentiei deputatilor opozitiei. Din acest motiv, proiectele de lege sosite la Camera nu pot fi repartizate comisiilor. De asemenea, opozitia refuza sa participe si la sedintele de plen conduse de Roberta Anastase.

Citeste si:
Roberta Anastase si Teodor Melescanu au intrat din nou in Parlament
Roberta Anastase si Teodor...

  • Cezar Preda a mers la “negocieri”

Dupa ce au anuntat ca nu participa la sedinta in plen atat timp cat lucrarile sunt conduse de Roberta Anastase, mai multi deputati PSD, printre care Aura Vasile, Mircea Dusa, Ecaterina Andronescu, Eugen Bejinariu au ramas pe holul Parlamentului pentru a discuta despre aceasta situatie.

Cezar Preda, care venea spre sala de plen, s-a intalnit cu acestia si a incercat sa-i convinga sa revina in sala pentru a-si sustine argumentele.

"De ce nu veniti inauntru?", le-a spus Preda social-democratilor. "Ce sa vorbim inauntru? Se pisa pe noi!", a replicat Eugen Bejinariu.
Deputatii PSD au spus ca vor ca Roberta Anastase sa nu mai conduca sedintele Camerei si sa fie schimbata din functie. De asemenea, unii au vorbit si despre faptul ca le-ar putea fi taiate indemnizatiile pentru ca au parasit sala de sedinte. "Nu ne taie, pentru ca am semnat prezenta si PDL are nevoie de aceasta prezenta pentru a fi in cvorum", explica un deputat PSD.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.