Premierul Frantei, Dominique de Villepin, a declarat ieri ca "Justitia e un domeniu in care lucrurile au progresat foarte mult". Potrivit lui Villepin, controlul frontierelor ramine o "miza dificila" pentru Romania, dar aceasta se poate baza pe sprijinul Frantei.

Basescu, Tariceanu si Blaga se intilnesc cu baronii locali la unul dintre hotelurile vicepremierului George Copos, la Poiana Brasov.

Intilnirea va avea loc la luxosul hotel al lui Copos din Poiana Brasov, avind ca scop dezbaterea legilor privind reforma in administratia publica locala. Dar, cine plateste? "Eu, daca beau o cafea si o apa plata la hotel, platesc. De ce? Pentru ca este manageriat de o firma straina", ne-a spus proprietarul, George Copos.

Alegerea a fost a lui Blaga

Liviu Radu, secretar de stat in minister, a precizat ca sala de conferinte va fi platita de Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) si fiecare participant isi va plati camera si masa. "Alegerea hotelului a fost facuta de cineva din anturajul ministrului Blaga", a adaugat Liviu Radu. Narcisa Muraru, director in AMR, nu stia aseara ca Asociatia va trebui sa plateasca sala de conferinte, dar a confirmat ca hotelul a fost impus de MAI. Seful AMR este primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Basescu vrea disparitia baronilor PSD

Subiectul cel mai fierbinte al discutiilor il reprezinta articolul 46 din legile lui Blaga, care prevede revocarea baronilor locali chiar din 2005. Majoritatea acestora apartin PSD. Sefii consiliilor judetene au ajuns, de cel putin trei luni, moneda de schimb in lupta politica dintre Putere si Opozitie: unii lideri ai PSD au propus Coalitiei guvernamentale ca acestia sa fie inlocuiti abia in anul 2008. In schimb, partidul renunta la sustinerea lui Nastase si Vacaroiu in fruntea Parlamentului. Traian Basescu este insa de alta parere. Potrivit unor lideri din Coalitia guvernamentala, astazi, seful statului va atrage atentia reprezentantilor Puterii ca nu este de acord cu nici o negociere pe capul baronilor si ca atit acestia, cit si Nastase si Vacaroiu trebuie inlaturati, legal, cit mai rapid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.