Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marti, in plenul Camerei ca Roberta Anastase le-ar fi solicitat saptamana trecuta PSD si PNL sa nu mai ceara demisia ei din functia de presedinte al Camerei, oferind in schimb renuntarea la constituirea grupului independentilor.

"Saptamana trecuta independentii acestia (deputatii independenti - n.r.), pe care ii iubiti foarte mult, au fost negociati si oferiti de doamna Roberta Anastase opozitiei, pentru ca sa renuntam la cererea de demisie. Domnul Dusa si domnul Tariceanu nu au acceptat sa participe la asemenea discutii si PSD si PNL in continuare au consierat ca nu exista niciun pret, nici macar al independentilor, pentru ca cererea noastra legitima de sanctionare a doamnei Roberta Anastase sa fie pusa in practica", a spus Ponta de la tribuna Camerei.

El a aratat ca in fata refuzului PSD si PNL, plenul Camerei Deputatilor a aprobat introducerea pe ordinea de zi unor proiecte de hotarare care vizeaza constituirea grupului independentilor, transmite MEDIAFAX.

"Astazi, in fata refuzului nostru de a-i vinde pe independenti, s-a folosit de nu stiu ce avantaje, doamna Anastase si PDL si domnul Toader, care a participat la aceste discutii, au venit si au zis «Atunci ii vindem pe cei din opozitie si ii cumparam pe cei de la independenti. Important e sa vindem pe cineva, sa cumparam pe cineva, ca doamna Anastase sa-si pastreze scaunul pe care il foloseste pentru numararea frauduloasa a unor voturi»", a adaugat Ponta.

El a apreciat ca grupul PSD considera ca "pentru binele personal al unei persoane, cum este Roberta Anastase", puterea este dornica si capabila sa schimbe regulile democratice. "Nu ne veti avea pe noi complici in aceasta situatie, va multumesc si va urez succes in salvarea scaunului doamnei Anastase", a adaugat Victor Ponta.

Liderul PSD a facut aceste precizari inainte ca deputatii PSD si ai PNL sa paraseasca sala de sedinte a Camerei Deputatilor, in semn de protest fata de aprobarea de catre plen a discutarii a doua proiecte de hotarare care se refereau la constituirea grupului independentilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.