Liderul deputatilor PNL a prezentat, marti, in plenul Camerei, o lista cu semnaturi ale parlamentarilor liberali si PSD+PC prin care se solicita infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze modul in care s-a dat votul final la Legea pensiilor intr-o sedinta condusa de Roberta Anastase.

Calin Popescu Tariceanu a inaintat lista cu semnaturi presedintelui de sedinta, Ioan Oltean, aratand ca solicitarea PNL si a PSD ar fi trebuit sa fie depusa la Biroul Permanent al Camerei de luni, care a fost suspendat insa din lipsa de cvorum, transmite MEDIAFAX.

Eugen Nicolaescu (PNL) a spus in plen ca trebuie pusa cat mai repede pe ordinea de zi a Camerei solicitarea PNL si a PSD de infiintare a acestei comisii de ancheta pentru a se afla cum "PDL in frunte cu doamna Roberta Anastase au fraudat votul la Legea pensiilor".

Liberalii nu au precizat numarul de semnaturi strans pentru infiintarea comisiei de ancheta.

Premierul Emil Boc a declarat din nou, luni, ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, este sustinuta de PDL, apreciind ca lucrurilor vor intra in normal la Camera Deputatilor.

Sedina Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost suspendata luni pentru a patra oara consecutiv din lipsa de cvorum, de la aceasta absentand reprezentantii PNL si ai PSD, dar si presedintele Camerei, Roberta Anastase.

PNL si PSD i-au acuzat pe presedintele Camerei, Roberta Anastase, si pe secretarul Sever Voinescu ca au "fraudat" votul la legea pensiilor, aceasta lege fiind adoptata in lipsa deputatilor opozitiei. Liberalii si social-democratii au aratat faptul ca, din inregistrarile video ale sedintei din 15 septembrie, cand a fost adoptata legea pensiilor, se observa ca nu au fost suficienti parlamentari in sala pentru a trece o lege organica.

Reprezentantii opozitiei au contestat Legea pensiilor la Curtea Constitutionala si au protestat, absentand de la sedintele Biroului Permanent.

Ca urmare, sedintele in plen ale Camerei Deputatilor de saptamana trecuta au fost conduse de vicepresedintele Ioan Oltean (PDL), Roberta Anastase aflandu-se in Parlament, dar in cabinetul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.