Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ca reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii este o necesitate pana in 2012, afirmand ca, in caz contrar, din 2013 Romania va avea probleme in accesarea fondurilor europene.

"Reorganizarea administrativ-teritoriala este o necesitate pana in 2012. Din 2013, accesarea fondurilor europene se va face conform nomenclatorului, la nivel de regiune. Romania poate alege sa ramana pe aceasta organizare si sa aiba probleme in accesarea fondurilor europene din 2013 pana in 2020, pentru ca discutam despre urmatorul exercitiu financiar, sau putem sa decidem impreuna sa facem primul pas in organizarea administrativ-teritoriala si sa accesam fonduri europene in acest exercitiu financiar", a spus Sulfina Barbu, citata de corespondentul MEDIAFAX.

Barbu a adaugat ca a participat la negocieri, iar UE a spus foarte clar ca rata de rentabilitate interna pentru aceste zone nu corespunde standardelor.

"«Ne pare rau, dar noi nu dam bani catre Romania neconditionat, avem niste criterii, acestea sunt criteriile, asta e situatia. Pentru orasele de pana in 10.000 de locuitori nu putem sa acordam in acest exercitiu financiar bani». Nu a fost o negociere proasta, ci a fost o decizie a Comisiei Europene. Banii sunt de la membrii din UE, au si dumnealor criterii. Era important ca orasele cu sub 10.000 de locuitori care nu intra in programele regionale sa poata fi sprijinite. Nu au putut fi sprijinite din acest motiv. Vom avea dificultati mai mari din 2013 daca nu gandim inteligent primul pas din reorganizarea administrativ-teritoriala, in interesul Romaniei", a afirmat Barbu.

Vineri, la Bistrita, a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, la care a participat si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Blaga declarase, anterior, in fata primarilor de municipii prezenti la Adunarea Generala a Municipiilor din Romania, ca inca de anul acesta se va lucra la noua organizare teritoriala a Romaniei, dar aceasta nu va fi implementata mai devreme de 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.