Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca austeritatea ar trebui sa caracterizeze activitatea Guvernului, dar si a fiecarui roman, in anul 2011, estimand o crestere economica de 1-2%.

  • In 2011, austeritatea trebuie sa caracterizeze activitatea Guvernului si a fiecarui roman

El i-a indemnat pe membrii Guvernului la solidaritate si i-a asigurat de sprijinul sau in ceea ce priveste asumarea dificultatilor economice.

"Macar in perioada de austeritate, aplicati austeritatea pentru toti. Atat va cer, domnule prim-ministru, in modul cel mai ferm", i-a spus Traian Basescu premierului, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de catre noii ministri. [Basescu va cere masuri de austeritate mai dure]

  • Nicio clipa nu accept ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuie

De asemenea, Traian Basescu a declarat, vineri, la depunerea juramantului de catre noii ministri, ca nu accepta nicio clipa ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuia, pentru ca aceasta nu corespunde realitatii, precizand ca Romania a intrat in criza cu un buget puternic afectat de o politica populista.

Seful statului a mentionat eforturile Cabinetului de "a tracta" Romania spre redresarea economica. El a adaugat ca aceste efort se face cu costuri, astfel ca acum a fost necesara o remaniere consistenta.

Seful statului le-a multumit celor sase noi ministri pentru ca au aderat la o echipa "sacrificata de la bun inceput". [Boc 5: Cine i-a inlocuit pe cei 6 "remaniati"?]

  • Basescu lui Botis si Ialomitianu: Nu repetati gestul de sfidare facut de predecesori

Presedintele a mai cerut noilor ministri ai Muncii si Finantelor sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice.

Presedintele a spus ca i-a fost greu sa accepte plata stimulentelor, luna trecuta, in cele doua ministere, ca si cand ar fi adus bani la buget sau ar fi eradicat munca la negru.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

"Mi se pare inadmisibil ca anumite sectoare sa-si prezerve favoruri care nu se justifica", a adaugat Traian Basescu.

  • Basescu a semnat decretele de numire in functie a noilor ministri

Seful statului a semnat vineri decretele de schimbare din functie a ministrilor Economiei, Adriean Videanu, Finantelor, Sebastian Vladescu, Comunicatiilor, Gabriel Sandu, Muncii, Mihai Seitan, Transporturilor, Radu Berceanu, si Agriculturii, Mihail Dumitru, si de numire in locul acestora a ministrilor desemnati: Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme, Ioan-Nelu Botis, Anca Boagiu, Valeriu Tabara.

Noii ministri vor depune juramantul in fata sefului statului la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Propunerile de remanieri au fost transmise de catre premierul Emil Boc sefului statului, joi seara.

Citeste si:
Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile la Guvern; Barna: Am făcut...
Miniștrii USR PLUS și-au...

Conform decretelor semnate de catre seful statului, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan si Gabriel Sandu au demisionat din functii, in timp ce Mihail Dumitru si Sebastian Vladescu au fost revocati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.