Presedintele Traian Basescu apreciaza ca el este ultimul politician important din generatia care s-a instruit inainte de decembrie 1989 si din randurile careia au existat membri ai partidului comunist.
Prezent joi la San Francisco, in SUA, seful statului a avut o discutie libera cu studentii, masteranzii si doctoranzii romani ai Universitatii Stanford si ai Universitatii Berkeley, care l-au intrebat pe presedinte cand se va curata Romania de comunisti, s-au aratat interesati de realizarile din ultima perioada din Romania si daca tara lor natala are nevoie de ei ca superexperti in domeniile pentru care s-au pregatit. Traian Basescu a afirmat ca nu va accepta niciodata ca face parte din categoria celor care au mancat de pe urma partidului, pentru ca el a trait doar de pe urma marii.

"Poate ca la alegerile urmatoare vom avea si un presedinte care sa nu fi fost membru de partid. Nu vad de ce nu ar fi un politician tanar: e si un Emil Boc, si un Adriean Videanu. Nu trebuie sa monopolizam puterea numai pentru ca o putem castiga", a precizat Traian Basescu, chiar daca in primele luni ale mandatului a sustinut ca are de gand sa stea la Palatul Cotroceni doua mandate, dupa care sa se retraga din politica, pentru ca, dupa cum spunea, "ce ti-ai mai putea dori mai mult dupa ce ai fost presedintele Romaniei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.