Presedintele conservator Dan Voiculescu conditioneaza ajutorul pe care sustine ca l-ar putea da pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale parlamentului de sustinerea unor proiecte de legi pe care Partidul Conservator (PC) le promoveaza. Astazi, Consiliul National de Conducere al coalitiei va hotari termenele pentru punerea in aplicare a prioritatilor stabilite de Alianta PNL-PD: debarcarea presedintilor celor doua Camere, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, precum si modificarea Legii administratiei publice locale.

In conferinta de presa sustinuta ieri, presedintele PC a declarat ca in acordul de colaborare ce sta la baza coalitiei de guvernare nu este mentionata schimbarea celor doi si a facut o diferenta semantica intre verbele "a schimba" si "a revoca", ultima fiind varianta agreata de Partidul Conservator. "Nu suntem de acord cu schimbarea presedintilor Camerelor. Nu avem nimic impotriva principiului de revocare, nu de schimbare. Revocare ce trebuie facuta pe baza unor motive si care sa fie reglementata pe o perioada lunga de timp. Suntem impotriva schimbarilor pe motive politice", a declarat Dan Voiculescu.

El a invocat propria-i experienta de senator, ce i-a permis sa constate ca Nicolae Vacaroiu nu a avut atitudini care sa perturbe activitatea Senatului: "Nu vad motive concrete pentru care sa fie schimbat, dar nu inseamna ca nu suntem dispusi sa ascultam partenerii". Formula oferita de acesta pentru acceptarea conditiilor impuse de Alianta D.A. si UDMR este o noua negociere a protocolului coalitiei, astfel incat sa se realizeze "un schimb in natura": presedintii celor doua Camere sacrificati pentru sprijinul proiectelor Partidului Conservator.

Dan Voiculescu pare sa fi facut uitat protocolul pe care l-a incheiat cu PSD in campania electorala si a negat faptul ca ar avea obligatii fata de acest partid: "nu ne leaga nimic de acest esichier politic", a completat presedintele conservatorilor. "Problema este una de negociere politica, de moralitate politica si e normal sa cunoastem conditiile in care se doreste schimbarea celor doi. Daca se pune problema unui ultimatum, daca se pune problema de a nu negocia si a ne impune un anumit punct de vedere, va spun ca nu vom fi de acord", afirma Dan Voiculescu.

Presedintele conservator a reluat ieri precizarea ca ministrii PC vor parasi executivul doar daca seful statului le va cere acest lucru: "La guvernare, pe noi ne-a invitat presedintele Basescu. De aceea, asteptam ca el sa ne invite sa iesim de la guvernare si sa-si asume public iesirea de la guvernare". Dan Voiculescu a marturisit ca in perioada guvernarii Nastase nu ar fi trebuit sa paraseasca executivul: "Noi am mai facut o astfel de greseala. Am iesit de la guvernare cand eram cu PSD, fara sa fie publica iesirea de la guvernare. Am iesit cu bun simt si am gresit. Cand iesi de la guvernare trebuie sa iesi cu scandal, ca sa stie opinia publica si electoratul".

Presedintele conservatorilor a adus ieri acuzatii grave partenerilor de guvernare, spunand ca stie destui democrati care au colaborat cu regimul ceausist: "Cunosc personal foarte multi oameni de acolo care au fost comunisti de frunte, care au fost securisti cu functii mari si care sunt membri PD".

Basescu, somat sa clarifice problema santajului de presa

"Doresc o intrevedere cu presedintele Basescu pentru a-l ruga, a-i cere, a-l soma daca este nevoie, sa puna in miscare institutiile statului, astfel incat aceasta problema de santaj din presa sa se termine odata pentru totdeauna in Romania", a declarat ieri presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

"Basescu a crezut ca intrarea noastra la guvernare este un fel de mita politica. Totul se invarteste in jurul acestei obsesii ca din cauza noastra nu ii pot schimba pe Vacaroiu si pe Nastase. A afirmat ca sunt grupuri de interese care ar putea sa influenseze membrii cabinetului Tariceanu. Se pun doua intrebari. Prima, daca stie, trebuie sa spuna despre ce este vorba. A doua, de ce nu stie si premierul?"


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.