Adrian Iorgulescu, nominalizat la Ministerul Culturii si Cultelor, va demisiona din functia de presedinte al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR) inainte de a fi numit oficial ministru.

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu a anuntat luni seara dupa sedinta Biroului Permanent al partidului ca Adrian Iorgulescu a fost nominalizat cu opt voturi "pentru" si o abtinere sa preia postul de ministru al Culturii, ramas vacant prin demisia Monei Musca. Pentru a nu intra in incompatibilitate cu pozitia sa de ministru, Iorgulescu spune ca va renunta si la conducerea UCMR-ADA. Cat priveste proiectele viitoare, el mai spune ca MCC are doua prioritati, care "pot fi realizate relativ usor": finalizarea sediului Bibliotecii Nationale si conferirea unei dimensiuni culturale centrului istoric al Bucurestiului.

La 54 de ani, Adrian Iorgulescu este compozitor si doctor in muzicologie. A studiat compozitia la Universitatea de Muzica din Bucuresti (1970-1974) iar din 1990 preda compozitia si formele muzicale. A fost vicepresedinte (din 1990), iar apoi presedinte (din 1992) al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. In 1973 a fost distins cu Premiul "Dinu Lipatti".

Adrian Iorgulescu s-a implicat insa si in politica. A fost deputat in legislatura 1996-2000, candidand pe listele Conventiei Democrate din partea Partidului Alternativa Romaniei - devenit Uniunea Fortelor de Dreapta, care a fuzionat cu PNL in 2003. Ca deputat, a fost membru al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, la fel ca Mona Musca, si a avut trei propuneri legislative: pentru apararea libertatii de exprimare prin mass-media (retrasa), privind tichetele gratuite de masa (respinsa) si pentru modificarea si completarea Codului Penal (clasata). Este membru al Biroului Permanent al PNL si, din februarie, membru in CNC-ul D.A.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.