Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii vor vota in Biroul permanent al Senatului, ca si la Camera, in favoarea convocarii sesiunii extraordinare, precum si pentru introducerea pe ordinea de zi a ordonantelor de urgenta 48, 58 si 63.

Ponta a precizat ca PSD doreste introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a celor trei ordonante, referitoare la majorarea TVA, finantele publice locale si descentralizarea spitalelor, pentru a modifica prevederile "aberante" cuprinse in acestea.

"Vom incerca in dezbaterea lor sa aducem modificari, in asa fel incat aberatiile referitoare la spitale si administratia locala sa poata fi corectate, daca Guvernul Boc nu a fost in stare sa adopte reguli aplicabile, daca nu inteligente", a spus Ponta.

El a precizat, totodata, ca PSD va incerca sa gaseasca metode politice si parlamentare, in sesiunea extraordinara sau in cea ordinara, pentru a nu lasa ca subiectul fondurilor europene "fraudate" de Guvern sa dispara din atentia opiniei publice.

"Vom incerca din aceasta sesiune extraordinara, iar daca nu, in sesiunea ordinara, sa gasim toate metodele politice si parlamentare sa nu lasam subiectul fondurilor euroepene fraudare de Guvernul Boc - masura 322 - sa dispara din atentia opiniei publice. A fost cea mai mare frauda, s-a depus contestatie, vestitul director Vadana e in concediu, vom incerca sa readucem in atentia Comisiei Europene aceasta situatie", a spus Ponta.

El a adaugat ca PSD va face tot posibilul si pentru a opri actiunea initiata de ministrul Economiei, Adriean Videanu, de a privatiza pachetele minoritare de actiuni ale statului la companiile energetice.

"Vrem sa oprim actiunea domnului Videanu de vanzare a ultimelor actiuni la Petrom, Transgaz, Nuclearelectrica. E o actiune de fraudare a intereselor statului roman, facuta in interes personal, doar pentru buzunarele PDL", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.