Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri, convocarea plenului in sesiune extraordinara in data de 16 august, pe ordinea de zi figurand legea ANI.

"Biroul Permanent a decis convocarea unei sesiuni extraordinare in data de 16 august, cu urmatorul program: la ora 12.00 va fi convocat Biroul Permanent, la ora 13.00 grupurile parlamentare se vor reuni in sedinta, iar la ora 14.00 va fi plenul Camerei", a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dupa sedinta conducerii acestui for legislativ, transmite MEDIAFAX.

Anastase a aratat, totodata, ca Biroul Permanent a stabilit sa sesizeze Comisia Juridica in ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea Legii privind exercitarea functiilor si demnitatilor publice pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007.

"Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sesizarea Comisiei Juridice pentru a analiza aceasta decizie a CCR si a veni cu un raport care sa puna in acord cu decizia Curtii Constitutionale legislatia in privinta functionarii ANI", a spus Roberta Anastase.

Ea a precizat ca pe ordinea de zi a plenului Camerei, care se va intruni in sesiune extraordinara in 16 august, va figura Legea ANI.
Anastase a mentionat ca, in cadul Biroului Permanent, grupul PNL a solicitat completarea ordinii de zi cu inca doua proiecte de lege, care se afla la Comisia de Buget-Finante, respectiv propunerea legislativa privind combaterea platilor intarziate si un proiect de lege pentru aprobarea unor masuri de reducere a taxelor si impozitelor.

Anastase a mai spus ca rapoartele comisiilor de specialitate privind Legea ANI si cele doua proiecte de lege propuse de liberali vor trebui finalizate cu trei zile inaintea sesiunii extraordinare.

Intrebata pe ce proiect se va lucra in ceea ce priveste Legea ANI, Anastase a precizat ca acest lucru va fi decis de catre Comisia Juridica, in functie de decizia CC.

Anastase a mai aratat ca nu au fost probleme legate de vacanta parlamentara in ceea ce priveste convocarea sesiunii extraordinare.

Citeste si:
Buda: Baronii PNL vor sa cosmetizeze legea ANI in folosul personal
Buda: Baronii PNL vor sa...

"Am avut deschidere din partea tuturor grupurilor parlamentare. Aceasta lege (a ANI, n.r.), la Camera, a avut sustinerea tuturor grupurilor. Ma astept sa avem cvorum si Legea ANI sa treaca de Camera", a spus Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.