UNPR reactioneaza fata de afirmatiile lui Victor Ponta care spusese ca progresistii sunt "tradatori care nu sunt iubiti nici in tara, nici in strainatate", formatiunea transmitand ca social-democratul "vorbeste fara sa gandeasca" atunci cand "da navala la televizor, in loc sa ajute sinistratii".

"Infierbantat la gandul vacantei pe Coasta de Azur pe care si-a pregatit-o, tanarul Ponta vorbeste inca o data fara sa gandeasca in prealabil. Ii reamintim ca, nici pana acum, conducerea PSD nu a negat si nu s-a disociat de tentativele repetate de a-i aduce pe exponentii crimei organizate in structurile statului. Prin urmare, Victor Ponta nu are dreptul moral de a vorbi despre oamenii care s-au opus acestor tentative si au avut curajul de a pune pe primul loc interesul national si nu interesele de grup", se arata intr-un comunicat UNPR remis luni NewsIn.

Potrivit progresistilor, "tanarul Ponta da navala la televizor in loc sa dea o mana de ajutor sinistratilor" chiar si atunci cand zeci de mii de romani sunt afectati de inundatii. "In afara unor vizite facute din interes de imagine, acesta nu a demonstrat ca este interesat de situatia romanilor. Ar fi bine daca toti liderii social-democrati, incepand cu tanarul lor presedinte, ar cobori printre oameni si ar merge in localitatile inundate. Statul cu picioarele in apa ar fi o buna ocazie ca tanarul Ponta sa inteleaga macar acum ca Romania are nevoie de solidaritate, de unitate si de responsabilitate", se mai arata in comunicat.

  • UNPR respins de socialistii europeni

UNPR raspunde si afirmatiilor secretarului general al PES, Philip Cordery, conform caruia nu se pune problema ca UNPR sa fie primita in familia socialistilor europeni. Formatiunea condusa de Marian Sarbu si Gabriel Oprea subliniaza ca Uniunea isi reafirma optiunea pentru o politica activa de centru-stanga, avand ca piloni interesul national si dialogul social. "In aceste conditii, nu afilierea la o familie politica ne recomanda ca partid de centru-stanga, ci masurile si solutiile pe care le propunem. Ne dorim relatii bune cu Partidul Socialistilor Europeni si cu Internationala Socialista, dar preocuparile noastre de baza raman apararea interesului national si consolidarea dialogului sindical. Afilierea va veni ca o confirmare a politicilor noastre si a rezultatelor electorale. Pana atunci, tanarul Ponta se poate iluziona in continuare cu un statut pe care nu-l merita si pe care nu-l onoreaza", se mai arata in documentul citat.

"Prin urmare, nu putem decat sa reluam recomandarea pe care am mai adresat-o tanarului presedinte PSD: sa fie mai relaxat si sa se impace cu ideea ca PSD a pierdut monopolul si va pierde in curand si suprematia pe zona stangii", conchide comunicatul progresistilor.

Secretarul general al PES, Philip Cordery, a declarat luni ca nu se pune problema ca UNPR sa fie primita in familia socialistilor europeni, iar liderul PSD Victor Ponta a salutat aceasta afirmatie, opinand ca tradatorii nu sunt iubiti nici in Romania, nici in strainatate, ci poate doar folositi.

„Absolutely not!”, a fost raspunsul sec pe care Cordery l-a dat cand a fost intrebat intr-o emisiune la Antena 3 daca UNPR poate fi primita in PES. „Noi avem un partid cu care colaboram, care e PSD. Cine vrea sa vina in PES ar trebui sa aiba aceleasi obiective politice si nu e cazul cu acest grup (UNPR - n.r.). Locul lor nu este in familia social-democratilor”, a mai comentat reprezentantul socialistilor europeni.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Presedintele PSD Victor Ponta a salutat declaratia secretarului general PES. „Nu-mi pot ascunde satisfactia pentru acest raspuns. Tradatorii nu sunt iubiti nicaieri. Nici in Romania, nici in alta parte in Europa, asa incat tratamentul nu e o surpriza. Dar sigur ca m-a multumit raspunsul dlui Cordery. E si raspunsul lui Poul Rasmussen (presedintele PES), dar si al lui Giorgios Papandreou (presedintele IS), in ce priveste Internationala Socialista”, a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.