Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii vor ataca luni la Curtea Constitutionala Legea prin care Guvernul reduce pensiile cu 15%, in conditiile in care aceasta lege se considera adoptata, nefiind depusa o motiune de cenzura impotriva asumarii sale.

Ponta a precizat ca, in cazul legii de reducere pensiilor, termenul de la care se poate contesta la CCR se implineste luni, cand va fi anuntata oficial ca adoptata.

"Luni de-abia se va indeplini procedura, luni o atacam la CCR si suntem convinsi ca va fi, sigur, cand doamna Anastase va permite Curtii Constitutionale sa functioneze, Curtea va accepta sesizarea noastra", a spus liderul PSD, citat de NewsIn.

Legea privind recalcularea pensiilor speciale si reevaluarea celor de invaliditate, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea luni, a fost adoptata joi, deoarece termenul de trei zile pana la care putea fi atacata printr-o motiune de cenzura a expirat. Potrivit articolului 114 din Constitutie, "Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata, precizeaza alineatul 2. "Daca Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului 2, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern", arata alineatul 3 al articolului 114.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.