Primarul Romei Gianni Alemanno a laudat-o pe Ramona Badescu in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, spunand ca relatia autoritatilor locale cu imigrantii romani s-a imbunatatit foarte mult si datorita activitatii acesteia, in calitate de consilier.

Alemanno a spus ca a fost in Romania in timpul Revolutiei din 1989, cand era student, pentru a aduce ”mica sa contributie”, iar apoi a revenit in calitate de ministru al Agriculturii, in urma cu sase-sapte ani.

”Acum vin pentru ca la Roma rezidenti de nationalitate romana sunt circa 70 de mii. Astazi, relatia dintre noi, administratia locala, si cetatenii romani prezenti acolo s-a imbunatatit foarte mult gratie si muncii d-nei Badescu. Cred ca neintelegerile de acum cativa ani, prejudecatile au fost deja depasite”, a spus primarul Romei, potrivit NewsIn.

”Cand am auzit ca ati restaurat lupoaica, aici la Bucuresti, ne-am spus: cu siguranta nu putem scapa un asemenea moment!”, a mai spus Alemanno in gluma.

Premierul i-a multumit pentru ”sprijinul constant” acordat comunitatii romanesti din Italia, inclusiv prin angajarea unui consilier personal la Primaria Romei, in persoana Ramonei Badescu.

Primarul Romei Gianni Alemanno a numit-o in 2008 pe Ramona Badescu in functia de consilier pentru problemele care-i privesc pe romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.