Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ca parlamentarii partidului nu vor vota motiunea de cenzura.

"Nu, nu vom vota motiunea. Grupul nostru parlamentar, de la Senat si Camera, va fi impreuna cu Guvernul. Si acest partid (UNPR, n.r.) a luat fiinta in momentul in care am avut nevoie de solidaritate ca sa depasim aceasta situatie de criza. Daca numai Romania era in criza, sunt convins ca intregul Guvern trebuia sa plece. Dar daca ne uitam in jur, la Grecia, la alte state care isi iau masuri, e bine sa ne unim sa n-avem culoare politica, iar romanii sa se adune, sa depasim aceasta situatie grea", a declarat ministrul Apararii.

Deputatul Ioan Munteanu, care este si vicepresedinte al UNPR, a declarat, vineri, ca el va vota motiunea de cenzura. "Domnul Munteanu si-a exprimat punctul sau de vedere", a fost reactia presedintelui executiv al UNPR.

Oprea nu a vrut sa comenteze ideea remanierii guvernamentale, insa a precizat ca specialistii din UNPR nu vor refuza, daca va fi cazul, alte posturi in Guvern.

"UNPR nu umbla dupa ciolan. In cazul in care, in baza genezei si rationamentului pentru care participam la guvernare, daca suntem recunoscuti ca specialisti, nu ne vom da la o parte si ne vom bate, acum, intr-un moment greu pentru Romania. Doar lasii pleaca in momente grele pentru tara", a subliniat Gabriel Oprea.

Intrebat despre invocarea articolului 53 din Constitutie pentru justificarea adoptarii masurilor de austeritate, Oprea a sustinut ca se poate vorbi de securitate nationala atat timp cat criza economica poate duce la prabusirea unor state.

"Cand putem vorbi de securitate nationala, daca nu acum? Sa luam toate masurile sa nu ne prabusim. Statul roman este obligat sa-si ia toate masurile sa putem sa avem echilibru, sa avem o buna guvernare, sa platim salariile si pensiile chiar diminuate, sa trecem aceasta criza mondiala", a explicat ministrul.

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

In afara de deputatul Ioan Munteanu, si deputatul Nicolae Stan, care a trecut de la PDL la UNPR, a declarat ca va vota in favoarea motiunii. "Voi vota motiunea cu amandoua mainile. Guvernul Boc sa se duca si sa vina cand l-oi chema eu. Nu ma intereseaza ce decizie iau sefii. Cum sa ma abtin? Ce mai e si smecheria asta? Eu nu ma joc de-a parlamentul. Sunt om responsabil. Oamenii care m-au votat s-au saturat de oamenii lui Boc asa ca voi vota pentru ca Guvernul sa pice”, a declarat corespondentului NewsIn Nicolae Stan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.