Presedintele PSD Victor Ponta a declarat luni ca Biroul Permanent al partidului a aprobat sustinerea lui Valer Dorneanu pentru un mandat la CCR, urmand ca acesta sa parcurga anumite etape de transparenta si verificare de catre reprezentantii societatii civile, lucru solicitat de un grup de ONG-uri.

"Am primit o scrisoare din partea unui grup de ONG-uri, SAR, SoJust, si altele, care ne-au cerut ca in desemnarea candidatului nostru pentru functia de judecator la CCR sa acceptam o anumita procedura, am aprobat acest lucru, am aprobat de asemenea sa-l propunem pe domnul Valer Dorneanu, iar candidatul nostru va parcurge toate acele etape de transparenta, de verificare de interviu, cu toti reprezentantii societatii civile pentru a vedea daca corespunde sau nu - din punctual nostru de vedere corespunde si am facut aceasta propunere", a spus Ponta.

Valer Dorneanu ocupa in prezent functia de secretar general adjunct al Camerei Deputatilor, dupa ce a fost deputat din partea social-democratilor in legislaturile 2000-2004 si 2004-2008. In primul sau mandat a fost presedinte al Camerei Deputatilor, iar in 2002 a devenit presdintele comisiei pentru revizuirea Constitutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.