Premierul Emil Boc i-a cerut vineri ministrului Sanatatii sa prezinte in sedinta de saptamana viitoare proiectul de act normativ care interzice plantele etnobotanice, indiferent daca masura are sau nu avizul Comisiei Europene.

"As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent de existenta sau inexistenta unui aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice care, din nefericire, au un efect devastator la tineri. Cred ca este bine sa punem piciorul in prag cat mai repede cu putinta", a declarat Boc, citat de NewsIn.

Premierul i-a cerut ministrului Sanatatii, Attila Cseke, sa nu mai astepte avizarea de catre alte institutii a proiectului de act normativ privind interzicerea plantelor etnobotanice si sa il prezinte in Guvern in sedinta de saptamana viitoare, pentru a fi adoptat. "Nu mai astepati niciun alt aviz, haideti sa il adoptam pentru ca o viata este mai importanta decat orice alt aviz, pana la urma", a spus el.


Prima victima a "drogurilor legale"

Interventia primului-ministru vine la scurt timp de la decesul unui tanar de numai 16 ani, care a murit dupa ce a consumat "droguri legale". Familia l-a condus saptamana trecuta pe ultimul drum, medicii diagnosticandu-l cu insuficienta cardio-respiratorie, provocata de un edem pulmonar, cumulat cu o intoxicatie cu substante stupefiante. Adevaratul motiv pentru care el a murit va fi stiut abia peste trei saptamani, dupa ce va fi efectuat examenul toxicologic, scrie Liberatea.

Numarul cazurilor de persoane, in special tineri, internate cu probleme cauzate de consumul de plante etnobotanice a crescut alarmant in ultimele trei luni, doar in weekend fiind internate 15 persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.