Presedintele Traian Basescu a declarat, in discursul prilejuit de inceperea noului an, ca in 2010 romanii vor scapa de criza, subliniind ca dificultatile economice din 2009 au afectat Romania, fara insa s-o ingenuncheze.

"Vom intra in 2010. Va fi un an in care vom scapa de criza. Va fi un an in care optimismul va fi cel care ne va anima sa depasim momentul pe care l-am trait in 2009. (...) 2009 a fost un an dificil, un an in care peste Romania a trecut criza globala care ne-a afectat, dar nu ne-a ingenuncheat", a declarat presedintele, la Sinaia, inainte de trecerea in noul an.

Seful statului a urat "La multi ani!" romanilor "din interiorul frontierelor si din afara frontierelor Romaniei". "La multi ani cetateni romani etnici romi, maghiari, ucraineni, tatari, turci, sarbi si de orice alta nationalitate, cu cetatenie romana. La multi ani armatei romane, fie ea acasa sau in teatrele de operatii din Afganistan sau din Balcanii de Vest", a adaugat Traian Basescu, potrivit NewsIn.

Presedintele i-a indemnat pe romani sa fie solidari si mandri de tara lor. "Avem nevoie ca in perspectiva anilor viitori sa facem din solidaritate un mod de a trai. Romanii trebuie sa fie solidari cu aspiratiile lor, trebuie sa fie solidari cu ei, si toti la un loc sa fie solidari cu tara. Nu avem de ce sa nu fim mandri de tara noastra. Istoria tarii, cultura, traditiile noastre sunt cele care ii recomanda pe romani ca una din cele mai puternice natiuni ale UE. Din acest motiv, cred ca fiecare trebuie sa avem in minte ca dragostea de tara inseamna patriotism, iar patriotismul este parte a solidaritatii noastre cu tara in care traim, cu tara pe care o iubim", a subliniat Basescu.

"Permiteti-mi dragi romani sa inchei urandu-va multa sanatate, bucurie, fericire in familii si, cel mai important lucru, solidaritate. Solidaritatea cu noi insine si cu obiectivele noastre. Va doresc la toti <La multi ani!>. La multi ani Romania, la multi ani romani, la multi ani tara draga!"
, a incheiat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.