Scandalul amorsat in PNL de propunerea "inocenta" a lui Traian Basescu de desemnare a lui Tariceanu drept premier ar putea avea consecinte incalculabile pentru partid, pe termen mediu si lung, inclusiv disparitia formatiunii liberale.

PDL are un premier deja desemnat, in persoana lui Liviu Negoita, care nu a fost retras de cei care l-au propus, dar asta nu l-a impiedicat pe Traian Basescu sa ii intinda o mina lui Tariceanu, momindu-l cu postul de premier. Iar acesta a rupt usile partidului ca sa aduca vestea cea mare, fericit nevoie mare.

De ce nu sunt liberalii, in primul rind actuala conducere, la fel de fericiti? Potrivit Inpolitics, se pare ca la nivelul de sus al PNL se stiu adevaratele intentii ale lui Basescu: folosirea PNL strict pentru rezolvarea unor probleme politico-sociale de maxima urgenta; debarcarea actualei conduceri a liberalilor pentru reducerea influentei lui Patriciu iar, mai apoi, tinerea lui Tariceanu si a partidului sub un atent control, inclusiv prin dosare penale, pina la absorbtia in PDL. [Antonescu exclude participarea la "guvernul marioneta" al lui Basescu]

In plus, mai noteaza Inpolitics, schema e urmatoarea: daca Tariceanu e desemnat premier si PNL cooptat la guvernare, PDL si Basescu vor obtine majoritatea necesara trecerii rapide prin parlament a bugetului, a legii unice a salarizarii si a legi responsabilitatii fiscale, ambele cerute imperios de FMI, ca o conditie obligatorie a livrarii urmatoarelor transe de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.