Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, este de parere ca liderul PSD, Mircea Geoana, s-a grabit sa deschida sampania fara sa reclame initial vreo frauda, acuzele ulterioare fiind o tentativa "penibila" de a influenta autoritatile ce valideaza rezultatele procesului electoral.

Liderul democrat-liberal sustine ca nemultumirile exprimate de social-democrati fata de corectitudinea alegerilor reprezinta o incercare de a pune presiune pe Curtea Constitutionala pentru a nu valida alegerile si a aratat ca acuzele sunt cu atat mai neintemeiate cu cat legea de alegere a presedintelui a fost adoptata in perioada in care PSD participa la guvernare. "Demersul facut pe PSD este o tentativa penibila de presiune publica in ideea de a influenta, in dispretul democratiei, deciziile autoritatilor publice responsabile. Toata legislatia electorala a fost promovata, in calitate de viceprim-ministru si de ministru de Interne, de Dan Nica si nu s-a schimbat nici macar o virgula", a declarat Videanu adaugand ca, de atunci, s-au schimbat doar sediile a doua sectii de votare: una in Prahova, al carei sediu initial a ars, si una plasata dintr-o eroare intr-un penitenciar.

Democrat-liberalul este de parere ca nici corectitudinea scrutinului din strainatate nu poate fi pusa sub semnul intrebarii atata vreme cat sectiile din diaspora au fost stabilite prin ordinul fostului sef al diplomatiei romanesti, Cristian Diaconescu, membru PSD. "Mentionam faptul ca in toate birourile sectiilor de votare au fost in majoritate coalitia formata din PSD, PNL, UDMR, PRM si PNG si mi se pare absolut inadmisibil si penibil sa contesti pe cei care ti-au fost aliati si care au semnat procesele-verbale de la sectiile de votare".

In plus, Videanu considera ca acuzele de frauda au ca temei doar faptul ca Mircea Geoana a pierdut alegerile. "Am vazut cu totii exuberanta domnului Geoana care, la vederea rezultatelor exit-pollurilor nu a reclamat absolut niciun fel de tentativa de frauda. Chiar mai mult, s-a grabit sa deschida sampania, la fel ca toate organizatiile PSD si PNL care, atentie, la incheierea procesului de vot nu au reclamat nicio o frauda si erau cu totii in strada si, dupa modelul domnului Geoana, deschideau sticlele de sampanie", a conchis PDL-istul, potrivit NewsIn.

"Hotul striga hotii?"

Adriean Videanu sustine ca acuzele aduse de PSD conform carora Vasile Blaga si Radu Berceanu ar fi dispus stergerea inregistrarilor din sectiile speciale arata necunoasterea legii deoarece aceasta prevede stergerea lor de la sectii dupa ce au fost trimise la BEJ-uri. "PSD e un partid foarte agitat, cu oameni politici disperati. Domnul Blaga, de cand este suspendat, n-a avut niciun fel de discutie cu niciun prefect din tara. Singura modalitate de a comunica cu prefectii este sistemul videoconferintelor care sunt publice. Odata ce au fost predate dischetele de la sectiile speciale, este o obligatie care deriva din lege sa se stearga din calculatoare. Oamenii astia nu stiu legea: odata ce au fost predate casetele la BEJ ca trebuie sa se stearga aceste imagini din calculatoarele care au constituit suportul pentru aceste imagini".

In ceea ce priveste afirmatia lui Liviu Dragnea referitoare ca ar putea aduce camioane de probe in favoarea tezei ca alegerile prezidentiale au fost fraudate, Videanu a replicat: "Domnului Dragnea i se potriveste acel proverb <<Hotul striga hotii>>. Mergeti in Teleorman sa vedeti ce a facut PSD-ul, la Olteni sa vedeti reprezentantii PSD care au sustras 372 de voturi si care au dosar penal inca de la europarlamentare. Mi se pare absolut strigator la cer comportamentul politic al acestor oameni".

De asemenea, Videanu a spus ca Dan Nica ar trebuie sa dea explicatii pentru numarul mare al celor care au votat de doua ori la alegerile parlamentare. "Stiti cumva cine a organizat alegerile europarlamentare? N-ar trebui sa iasa domnul Dan Nica sa dea explicatii? Era ministru de Interne. Intrebati PSD-ul, chiar n-au niciun fel de responsabilitate?", s-a intrebat retoric democrat-liberalul.

Pe de alta parte, Videanu a admis ca a existat o intalnire a sa la Ministerul de Interne cu Vasile Blaga, Radu Berceanu si Gheorghe Flutur insa a spus ca discutia de 25 de minute a vizat doar subiecte legate de problemele interne ale PDL. "Au fost si la mine, la Ministerul Economiei, ne intalnim in diverse locuri Eu am fost pe la Ministerul Sanatatii care e in acelasi corp cu Ministerul de Interne. Care e problema?", a explicat Videanu.

La randul sau, Radu Berceanu a negat acuzatiile. "Liviu Dragnea viseaza. A fost numit ministru de Interne si poate ne povesteste de ce n-a ramas decat trei zile ministru de Interne ca asta ar fi, intr-adevar, interesant. Bineinteles ca exista tot", a spus Berceanu despre inregistrarile din sectiile speciale de votare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.