Eventuala victorie a lui Mircea Geoana la alegerile de duminica va aduce, in citeva zile, demisia acestuia din PSD si, implicit, din functiile de presedinte al partidului si al Comitetului Executiv. De aici, o chestiune interesanta: cine va conduce de acum partidul?
Deocamdata, energiile din PSD sunt dedicate turului doi al alegerilor, dar in culise, furtuna sta sa izbucneasca, pentru ca aripile din partid au cel putin 3-4 candidati pentru postul suprem, indiferent ca Geoana cistiga ori ba.

  • Candidatul nr. 1: Adrian Nastase. Nastase este cel care va gira, politic, conducerea PSD dupa plecarea lui Geoana si va superviza organizarea congresului. Acesta este sustinut si de Ion Iliescu, care spune, intr-o declaratie data in exclusivitate Inpolitics: "Pina la congres, partidul va fi condus de Comitetul Executiv, de secretarul general, in timp ce functia cea mai inalta devine cea a lui Adrian Nastase, in calitate de presedinte al Consiliului National. Sigur ca pina la congres deciziile importante vor fi luate in mod colectiv, dar cei care vor gira, de principiu, conducerea, vor fi domnii Adrian Nastase si Liviu Dragnea". Intrebat cind va fi convocat congresul, Iliescu a opinat "in martie, sau poate chiar mai devreme".
  • Candidatul nr 2: Liviu Dragnea. Agreat de o parte a baronilor PSD, dar care are o imagine puternic sifonata, in planul barbatiei politice, de rateul dat la sefia Internelor, in primavara.
  • Candidatul nr. 3: Dan Nica. Preferatul lui Mircea Geoana, pentru ca si-a dovedit supunerea si devotamentul si ar fi un personaj usor de manevrat.
  • Candidatul nr. 4: Victor Ponta. Lipsit de experienta politica de virf, dar care e puternic sustinut de socrul Ilie Sirbu si, probabil, de membrii defunctului grup de la Cluj.

Cititi mai multe pe Inpolitics.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.