Traian Basescu a declarat la Constanta, ca una dintre intrebarile pe care si le-a pus inainte de aceasta campanie electorala este daca si-a pastrat coloana vertebrala la fel de dreapta ca la inceputul mandatului de presedinte si ca a ajuns la concluzia ca nu a tradat asteptarile romanilor.
"Una dintre intrebarile pe care mi le puneam era cum stau cu coloana vertebrala. Am ajuns la concluzia ca e la fel de dreapta ca in 2004. Nu mi-am plecat-o in fata nicunui oligarh, in fata niciunui mogul. Ce ar fi trebuit sa fac sa-mi fie bine si sa fiu laudat la televiziuni? Ar fi trebuit sa fiu de acord sa se inchida dosarul d-lui Patriciu? Ce-ar fi trebuit, sa-i dau lui Sorin Ovidiu Vantu Posta Romana? Ar fi trebuit sa-l fac fericit pe domnul Voiculescu dandu-i minele de sare?", a afirmat Basescu, citat de NewsIn.

"Acestea au facut parte din conditiile pentru ca eu sa am liniste. Vreau sa stiti ca am preferat sa nu am liniste, dar sa raman cu colana vertebrala dreapta si sa pot veni in fata dumneavoastra sa va raportez ca mi-am indeplinit promisiunea de a va da tara inapoi"
, a subliniat presedintele.

Seful statului a mai afirmat ca incercarea de modernizare a Romaniei este "profund obstructionata" de clasa politica, aceasta neputand intelege nevoia de reformare a structurilor statului. "Va amintiti ca, imediat dupa intrarea in Uniunea Europeana, m-am dus in fata Parlamentului si am vorbit de al treilea mare obiectiv al Romaniei. Primele doua erau indeplinite: intrarea in NATO si includerea in UE. Dar avem un al treilea obiectiv national si acest obiectiv se numeste modernizarea tarii, modernizarea institutiilor statului. Fara acest lucru romanii nu vor reusi sa traiasca bine, pe masura aspiratiilor lor. Avem inca un stat care franeaza evolutia tarii, prea multi functionari, prea multi politicieni ineficienti, prea multa birocratie, prea multe legi prost facute, prea multa lipsa de angajament a politicienilor pentru modernizarea Romaniei", a punctat Basescu.

Presedintele a precizat ca principalul sau obiectiv pentru un al doilea mandat este modernizare institutionala a tarii prin restructurarea Parlamentului. "In procesul pe care l-am inceput in mandatrul de cinci ani am introdus elemente care vizeaza si viitorul. Avem nevoie de un Parlament mai simplu, avem nevoie de un Parlament unicameral si de doar 300 de parlamentari, nu 471 cati avem acum. Cel mai mare castig pentru Romania legat de data de 22 noiembrie nu este desemnarea presedintelui, ci referendumul pentru modernizarea Parlamentului. Parlamentul este institutia democratiei acestei tari. Si pana cand ea nu va fi cu adevarat democratica si adaptata nevoilor Romaniei, Romania nu va merge bine indiferent cine va fi presedinte. Dar daca ne imaginam cum va arata Romania cu un Parlament organizat si cu Traian Basescu presedinte, ar fi altceva", a adaugat seful statului.

Presedintele Traian Basescu si-a lansat oficial candidatura pentru un nou mandat in Constanta, judetul unde s-a nascut. Lansarea a avut loc in parcul din zona Prefecturii Constanta, langa statuia Victoria, in acelasi loc unde si-a lansat candidatura si acum cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.