Presedintele Traian Basescu va anunta miercuri partidele ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.
In conditiile in care PSD, PNL, UDMR, PC si minoritatile i-au propus lui Klaus Johannis sa fie propunerea acestora de premier, propunere pe care primarul de Sibiu a acceptat-o, Basescu va veni si el tot cu o solutia unui tehnocrat si a unui Guvern din care sa faca parte politicieni din mai multe partide, care sa dureze pana dupa alegerile prezidentiale.

Oferta presedintelui se doreste un punct de plecare pentru negocieri viitoare intre solutiile inaintate de PDL si Traian Basescu si cele solutiile prezentate de noua majoritate parlamentara.

Cine este Lucian Croitoru?

Lucian Croitoru este consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, si presedinte al Centrului Roman de Politici Economice.

Croitoru este absolvent al Facultatii de Planificare Cibernetica si Calculatoare, Bucuresti si fost consilier al ministrului de Finante. Acesta a fost propus in acest an de catre PDL ca viceguvernator BNR, dar parlamentarii i-au respins candidatura.

Potrivit Realitatea, Lucian Croitoru, autor a peste sapte carti si 150 de articole de specialitate, a fost timp de patru ani reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International. Are 52 de ani si este logodit cu fiica guvernatorului BNR, Lacramioara Isarescu.

Lucian Croitoru a comentat de multe ori din postura de consilier al guvernatorului BNR situatia economica a tarii, politica monetara, nivelu dobanzilor, creditarea, mentinerea cursului de schimb si consecintele imprumutului de la FMI.

Contactat de Gandul, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Mugur Isarescu, a declarat ca "Nu vreau sa fac nici un comentariu. Va dati seama ca orice comentariu ar influenta negocierile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.