Membrii conducerii Partidului Democrat Liberal s-au declarat bucurosi si placut surprinsi de anuntul lui Traian Basescu, iar presedintele formatiunii, Emil Boc, a anuntat ca PDL il sustine pentru un nou mandat pe actualul sef al statului.
"Va pot spune un singur lucru, Traian Basescu este actualul si viitorul presedinte al Romaniei", a fost reactia lui Emil Boc la anuntul lui Traian Basescu privind candidatura pentru un al doilea mandat. Intrebat daca seful statului va candida din partea PDL, presedintele democrat-liberalilor a explicat: "In conditiile Constitutiei, PDL il sustine pe actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu".

Potrivit NewsIn, Emil Boc a spus ca nu stia ca seful statului urma sa-si anunte sambata candidatura.

Si ceilalti membri ai conducerii PDL, prezenti la sediul partidului pentru sedinta Colegiului Director, si-au exprimat sustinerea. "Era singurul element care lipsea militantilor PDL pentru a intra in campania electorala. Noi va trebui sa convocam structurile institutionale ale partidului pentru a hotari sustinerea candidatului," a declarat prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca nu se astepta ca anuntul sa aiba loc, fiind insa surpris de momentul in care presedintele Basescu l-a facut. "Am aplaudat si noi. Eu ma asteptam, dar nu la Sannicolau Mare," a spus Berceanu.

Intrebat daca liderii PDL stiau ca astazi va face anuntul, Berceanu a raspuns "Nu cred ca trebuia sa stim noi neaparat."

La randul ei, Elena Udrea a caracterizat anuntul presedintelui ca pe o surpriza placuta: "Cum mai spunea un coleg de-al meu, Ioan Oltean, ne-am socat. Am auzit si noi in sedinta de guvern si ne bucuram ca a anuntat ca va candida. Acum avem candidat, urmeaza sa stabilim strategia partidului."

Udrea a precizat ca, dupa anunt, urmeaza ca partidele sa anunte sprijinul pentru candidatura sa, daca sunt interesate, ea mentionand ca PNTCD deja a facut-o, o decizie similiara urmand sa ia si PDL. "Daca mai sunt si alte partide, PNL, sau o parte din PSD, sunt liberi sa il sustina," a mai spus Udrea.

"M-a bucurat! Sper sa-l ajute Dumnezeu!", a reactionat si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Intrebata daca anuntul candidaturii a luat-o prin surprindere, Anastase a spus: "Sigur ca da!".

Presedintele Traian Basescu si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat la Presedintie in cadrul unei intalniri cu fermierii de la Sannicolau Mare, din judetul Timis.

Liderii PDL sunt reuniti, sambata dupa-masa, in sedinta Colegiului Director, in cadrul caruia este de asteptat sa stabileasca detaliile desfasurarii campaniei electorale pentru presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.