Desi ne aflam in plina criza financiara, ba chiar in plina recesiune, daca e sa ii dam crezare presedintelui Traian Basescu, directorii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), isi majoreaza salariile.
Inpolitics relateaza cazul APIA, in cadrul careia scaderile de salarii se produc doar la angajati, fiind compensate de majorari considerabile ale veniturilor lunare ale directorilor agentiei. Aceasta in conditiile in care, directorul Agentiei, Daniel Constantin, sustine ca, in cadrul APIA, sunt operate diminuari salariale si nici pe departe majorari.

Sporuri pentru clientela politica

In realitate, e vorba de majorari salariale, dar acestea vizeaza doar functii de conducere, ocupate de personaje numite dupa alegerile ce au consfintit guvernarea PSD-PD-L desi, intr-un comunicat oficial al APIA, se incearca deturnarea atentiei intr-o cu totul alta directie. "Fondul de salarii al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aferent anului 2009, respectiv de 276 milioane lei, a inregistrat o scadere cu peste 20 la suta fata de anul trecut, cei 5.300 de angajati ai Agentiei suplinind munca aferenta a 1.700 posturi, care ar trebui sa completeze actuala schema de personal", informeaza conducerea APIA, dispusa sa vorbeasca despre diminuari financiare, desi directorii Agentiei beneficiaza de sporuri salariale din ce in ce mai babane.

"Asta da tupeu! Ordinul semnat tot de Daniel Constantin, scrie negru pe alb ca salariul de baza se majoreaza. Mai mult decat atat, nu stiu cum se face dar nu toti angajatii care lucreaza cu fonduri europene se bucura de aceasta majorare, ci doar unii: cei angajati dupa data de 14 aprilie 2009. Surprinzator sau nu, dupa data de 14 aprilie au fost angajati (prin concurs, transfer etc) tocmai directorii coordonatori, restul posturilor fiind blocate. Cu alte cuvinte, exact gasca de clienti politici!", ne atrage atentia deputata liberala Diana Tusa, pe blog-ul propriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.