Ministrul Turismului s-a prezentat ieri la audieri in cadrul Comisiei de Ancheta, unde a cerut demisia liberalilor, atat din Comisie cat si din Parlament si i-a anuntat de plangerea penala depusa impotriva lor. Elena Udrea a parasit apoi sala, fara a da nicio declaratie referitoare la ancheta desfasurata.
Udrea a explicat in fata “procurorilor politici” ca prezenta ei in cadrul sedintei este datorata faptului ca dorea sa-i anunte pe achetatori de plangerea penala depusa impotriva lor. “Vreau sa va anunt de plangerea penala pe care am depus-o impotriva dumneavoastra, privindu-va in ochi, nu prin surse sau aparitii televizate”, le-a transmis ministrul achetatorilor vizati.

Presedintele comisiei, Ludovic Orban, i-a explicat Elenei Udrea ca “desfiintarea” structurii de ancheta nu depinde de dansa si nu este hotarata de cel supus anchetei.

Dupa anuntul plangerii penale, Elena Udrea a parasit sala de sedinta pe motiv ca “are treaba mai importanta de facut la minister pentru promovarea turismului” si i-a transmis presedintelui Orban ca nu va raspunde in fata unei comisii patate, si nu se va supune unei anchete de tipul inchizitiei.

Ludovic Orban a lasat-o pe Udrea sa plece din sedinta Comisiei de ancheta insa a acuzat-o de sustragere de la raspundere si a solicitat public prezentarea documentelor necesare desfasurarii anchetei. Deputatul Nicolae Banicioiu a numit-o pe Udrea, Elena Ceausescu a anului 2009.

Dupa plecarea ministrului Turismului, Comisia de ancheta si-a continuat discutiile, indignata de atitudinea ministrului Turismului. “Nimeni nu e mai presus de lege, dar doamna Udrea se pare ca este. Ce mai conteaza legea cand te cheama Udrea? – legea se pare, ca este valabila numai pentru noi, restul romanilor, Elena Udrea e scutita de orice raspundere”, a tinut sa sublinieze Nicolae Banicioiu (PSD).

Plngerea penala a Elenei Udrea


Ministrul Turismului s-a prezentat joi la Parchet unde a depus plangere penala impotriva membrilor Comisiei de ancheta, pe care ii acuza de comiterea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu si incercarea de a determina marturie mincinoasa. Elena Udrea s-a dus sa depuna plangerea la Parchetul General exact la ora la care membrii Comisiei de ancheta o invitasera la audieri.

"Am depus o plangere in calitate de cetatean, inainte de a fi ministru, la aceasta institutie impotriva celor cinci membri ai Comisiei, care au participat la complotul dezvaluit de mass-media zilele trecute. Cred ca in aceste conditii este evident ca nu pot sa ma incred in buna credinta a actualei Comisii, in actuala componenta. Respect Parlamentul, respect institutiile statului, sunt gata sa ma prezint in fata unei comisii chiar PNL-PSD, atat timp cat din aceasta Comisie nu fac parte cei care s-au compromis, cei care dovedit au aratat ca actioneaza abuziv si ilegal impotriva mea", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului a anuntat ca ii acuza pe cinci membri ai Comisiei de "abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanei, asociere in vederea savarsirii de infractiuni", dar si de "incercarea de a determina marturie mincinoasa". "Pentru ca reiese din inregistrari ca vor sa foloseasca inregistrarile telefoanelor, santaj, amenintari impotriva angajatilor Ministerului Turismului", a argumentat Udrea.

PSD depune 2 plangeri

Deputatul PSD, Aura Vasile, unul dintre membrii comisiei vizati de plangerea lui Udrea, a anuntat ca membrii PSD din Comisie vor depune doua plangeri penale, impotriva Camerei Deputatilor si a celui care i-au impiedicat pe membrii MT sa vina la audieri (Elena Udrea - n. red.)

Aura Vasile a precizat ca plangerea penala impotriva Camerei Deputatilor se va referi la "inregistrarea ilegala" a membrilor Comisiei, inregistrarea care a aparut in mass-media.

Deputatul PSD a mai spus ca, potrivit raportului Secretariatului General al institutiei, inregistrarea nu a fost facuta cu aparatura tehnica a Camerei. De asemenea, Aura Vasile a precizat ca acea inregistrare nu a putut fi facuta nici cu un reportofon, fapt pentru care doreste clarificarea situatiei in care a fost facuta inregistrarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.