Majestatea Sa Regele Mihai I a adresat ieri, Senatului si Camerei Deputatilor, o scrisoare in care saluta adoptarea Legii privind acordarea de despagubiri pentru proprietatile confiscate de comunisti Familiei Regale. "Am primit cu satisfactie votul covarsitor din Camera Deputatilor in favoarea legii care rectifica, in mod solemn, actele ilegale si abuzive ale dictaturii comuniste si care incurajeaza respectul fata de prorietatea privata in Romania de astazi, aflata in pragul intrarii in Uniunea Europeana", subliniaza Regele in scrisoare.

In opinia lui Mihai I, Legea are o valoare simbolica si reprezinta un act de reconciliere nationala, "precum si de recunoastere a sfinteniei proprietatii private". "Este un mesaj fara echivoc pentru viitorul prosper al Romaniei: nimeni, sub nici un motiv, nu poate fi deposedat de proprietate in mod samavolnic si fara compensatie justa", spune Regele. Majestatea Sa sustine ca, departe de a reprezenta o solutie ideala, legea i-a cerut sacrificii personale - precum renuntarea la domeniile Familiei Regale - pe care le-a acceptat insa, in interesul national.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.