Deputatul PSD, Victor Ponta, a propus ieri desfiintarea comisiei care analizeaza sesizarile privind savarsirea unor infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului. El a depus, in acest sens, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa pentru modificarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. Potrivit propunerii legislative, Presedintele ar urma sa ceara inceperea urmaririi penale impotriva unui membru al Guvernului dupa ce primeste de la Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie "documentarul" rezultat din cercetarea prealabila a faptei.

Ponta a mai propus ca Presedintele sa comunice decizia pe care o ia atat Procurorului General, cat si mass-media. "Initiativa stabileste un tratament egal pentru toti demnitarii, eliminand o procedura speciala care ii da Presedintelui puterea de a bloca orice fel de ancheta penala privind ministrii in functie", a declarat Victor Ponta.

Potrivit legii, comisia care analizeaza sesizarile privind savarsirea unor infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului este formata din cinci membri, iar componenta sa este aprobata prin decret prezidential, la propunerea ministrului Justitiei si a ministrului Administratiei si Internelor. Tanarul pesedist mai propune ca prevederile Legii privind raspunderea ministeriala sa se aplice si fostilor ministri, pentru faptele penale savarsite in exercitiul functiei si al calitatilor lor de membru al Guvernului din care a facut parte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.