Politica 3 Iunie 2009 01:50
Inalta Curte de Casatie a transmis marti ca va decide pe data de 11 iunie daca va restitui procurorilor DNA, pentru refacerea urmaririi penale, dosarul in care a fost trimis in judecata senatorul Miron Mitrea, transmite NewsIn.
Avocatii lui Mitrea si ai Irinei Jianu, trimisa si ea in judecata in aceasta cauza, au invocat mai multe exceptii care, in opinia lor, ar duce la restituirea dosarului.

Pentru Mitrea, avocatul Ovidiu Budusan a sustinut ca acesta a fost trimis in judecata pentru o alta fapta decat pentru cea pentru care a fost anchetat. Budusan a explicat spunand ca initial s-a inceput urmarirea penala fata de Mitrea pentru o fapta de luare de mita, care avea "o anumita baza factuala".

Ulterior, insa, procurorii au extins urmarirea penala fata de Irina Jianu, acuzata ca i-a dat mita fostului ministru al Transporturilor, fara sa faca acest lucru si fata de Mitrea, desi extinderea afecta si descrierea faptei acestuia. "Consider ca procurorul a omis intentionat sa extinda urmarirea penala fata de Miron Mitrea pentru a evita sa ceara avizul Senatului, intrucat la data la care s-a extins deja se validasera mandatul senator", a sustinut Ovidiu Budusan.

Avocatul Irinei Jianu, fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita - judecata la randul ei pentru coruptie, a invocat si ea mai multe nereguli, una dintre ele fiind ca procurorii care au instrumentat dosarul, Lucian Papici si Mariana Alexandru, nu erau legal investiti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.