Politica 3 Iunie 2009 18:12
Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Arad, ca in Guvern se lucreaza la un program de sustinere a sportului de masa, care prevede construirea si extinderea bazelor sportive, dar si implicarea tinerilor in activitati sportive, transmite corespodnentul NewsIn.
La nivelul Guvernului, in acest moment, lucram la un program de sustinere a sportului de masa, atat in ce priveste constructia de baze sportive, bazine de inot, terenuri de fotbal, de baschet, de handbal, dar si de implicare a tinerilor, si nu numai, in activitati sportive, cu beneficii imense pentru toata lumea. Pentru parinti, ca isi stiu copiii implicati intr-o activitate sportiva si nu in una legata de gasti de cartier sau de violenta. Orice tanar care face sport nu este implicat in actiuni antisociale care, in timp, ne aduc noua, societatii, multe probleme“, a declarat Emil Boc.

Premierul a mai spus ca prin acest program vor creste performantele in sport. „Numai avem performantele de la olimpiadele anterioare si de la competitiile europene si mondiale, deoarece s-a ingustat baza de selectie. Ori, o asemenea baza de selectie a performerilor poate fi sustinuta doar printr-un program national, prin care Guvernul sa pregateasca infrastructura necesara si prin colaborarea cu Ministerul Tineretului intr-o strategie pentru a induce competitia sportiva, prin care toata lumea sa participe, iar din participare sunt convins ca vor iesi si varfurile care ne vor da in anii viitori performante sportive“, a sustinut premierul.

Emil Boc a mai anuntat ca la Arad va fi construit un Complex National de Sport, finantat si sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului, in parteneriat cu Consiliul Local, Primaria Arad si Consiliul Judetean. „Va fi un complex pentru pregatirea sportivilor de performanta. Acesta va da o forta suplimentara Aradului din perspectiva sustinerii fortei sportive“, a mai mentionat Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor Radu Berceanu au inaugurat, marti, tronsonul Nadlac-Arad, de pe DN 7, unde au fost executate lucrari de consolidare. Valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Sebes-Nadlac este de 739,5 milioane lei, din care 435,5 milioane lei este valoarea lucrarilor executate pe tronsonul Nadlac-Arad. Lungimea totala a tronsonului Sebes-Nadlac este de 267,7 kilometri, din care 157,6 kilometri sunt in judetul Arad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.