Politica 2 Iunie 2009 05:09
Coalitia PDL-PSD a decis ieri ca ministerele Finantelor si Economiei sa se ocupe de aprobarea in Comisia Europeana a garantiilor de stat pentru combinatul chimic Oltchim.
Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur sustine ca cei doi ministri au fost mandatati sa intocmeasca un plan de sustinere a acestor ajutoare de stat in fata Comisiei Europene.

Combinatul Oltchim a inregistrat pierderi de 28,1 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, de aproape opt ori mai mari decat cele din intervalul similar al anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au comprimat cu 39%. Insa combinatul a obtinut un imprumut de 700.000 de euro de la GarantiBank pentru finantarea activitatii curente.

Un oficial de la Consiliul Concurentei ne-a declarat insa ca exista sanse mici ca UE sa dea liber ajutoarelor de stat pentru Oltchim pentru ca nu exista un plan foarte serios de privatizare si restructurare a combinatului:

"S-a mai incercat cu ceva timp in urma obtinerea avizului Comisiei Europene pentru Oltchim, dar am fost refuzati tocmai din cauza lipsei de coerenta a managementului societatii".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.