Politica 1 Iunie 2009 23:59
Codurile din justitie trec in plan secund in fata campaniei electorale, deoarece parlamentarii sunt mobilizati in teritoriu.
Consultarea societatii civile ar putea fi amanata pana dupa 7 iunie, dar sunt toate sansele ca pana atunci Guvernul sa demareze procedura asumarii raspunderii.

Presedintele subcomisiei de cod Civil, democrat-liberalul Daniel Buda, considera campania electorala mai importanta decat dezbaterile din Parlament ale Codurilor din justitie. "Saptamana asta sunt activitati in circumscriptie. Nu pot sa convoc sedinta peste programul Camerei, va fi dupa alegerile europarlamentare", a declarat Buda. Deputatul PDL pare sa fi uitat de decizia coalitiei din 18 mai, potrivit careia ar fi trebuit alocate consultarii societatii civile doua saptamani, pana la inceputul lunii iunie. In plus, Buda a sugerat ca nici nu ar avea membrii subcomisiei ce sa dezbata, deoarece reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale nu ar fi venit cu propuneri concrete.

"Sa vedem ce amendamente vor depune ONG-urile, ca asa, pe povesti cu pesti vanatoresti, cam greu sa discuti", a spus deputatul PDL. Prin declaratiile sale, democrat-liberalul se afla in contradictie insa atat cu "omologul" sau de la Subcomisia de Cod Penal, Victor Ponta, cat si cu premierul Emil Boc, amandoi vorbind de posibilitatea ca Executivul sa demareze chiar in aceasta saptamana procedura asumarii raspunderii. "O decizie se va lua in functie de discutiile din coalitie, este o hotarare care trebuie luata aici, in primul rand. In functie de rezultatele acestor discutii, care vor avea loc luni (astazi – n.r.), vom lua o decizie", a precizat Boc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.