Un comunicat al PE a anuntat, in mod eronat, suspendarea fondurilor pentru Romania.

O exprimare incorecta a lansat, joi, stirea falsa ca Parlamentul European (PE) cere suspendarea fondurilor pentru Romania.

De fapt era vorba de adoptarea unui raport privind descarcarea de gestiune a bugetului UE pentru anul 2007 in care se cerea monitorizarea stricta a modului in care sunt cheltuiti banii europeni in Romania si care amintea de cele 200 milioane de euro din fondurile SAPARD care au fost suspendate cu doi ani in urma. Un comunicat al Parlamentului European corecta ieri formularea incorecta.

In rezolutia Parlamentului European (PE), adresata Comisiei Europene, aceasta semnaleaza o serie de probleme legate de gestionarea fondurilor europene de catre Romania si Bulgaria, eficacitatea mecanismului de cooperare si verificare instituit de Comisie pentru cele doua state, precum si pertinenta si fiabilitatea informatiilor furnizate PE.

Referitor la Romania si Bulgaria, deputatii europeni "sprijina Comisia in ceea ce priveste suspendarea temporara a fondurilor in cazul in care sistemele de gestiune ale unui stat membru nu functioneaza".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.