Concluzia Congresului UDMR: presedintele Basescu le-a oferit maghiarilor autonomie culturala si descentralizare, Antonescu i-a ironizat pe seful statului si pe premier, iar Hrebenciuc a facut ce stie mai bine: a negociat in culise.

Prima batalie dintre primii trei contracandidati la alegerile prezi­den­tiale din toamna acestui an s-a incheiat indecis sambata la Cluj, la congresul UDMR.

Prezent pentru prima oara la un congres al Uniunii, presedintele Traian Basescu a incercat sa indulceasca tonul amar al unor declaratii categorice pe tema autonomiei teritoriale rostite in iarna si le-a oferit magharilor varianta autonomiei culturale si a des­centralizarii.

Fara sa rosteasca insa cuvantul autonomie, liderul PNL Crin Antonescu a castigat aplauzele salii, in timp ce seful PSD, Mircea Geoana, s-a rezumat sa-l trimita la Cluj pe eternul negociator cu Uniu­nea, Viorel Hrebenciuc.

Acesta a facut ceea ce stie mai bine: a vorbit putin in public si a negociat in culise, PSD fiind interesat ca maghiarii sa aiba candidat propriu la Presedintie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.